Enlaces accesibilidad

arriba Ir arriba

Pere Aragonés, vicepresidente y conseller de Economía y Hacienda de la Generalitat de Cataluña y adjunto a la presidencia de ERC ha afirmado en Las mañanas de RNE con Íñigo Alfonso que "debe haber un gesto claro que demuestre que la apuesta del Gobierno del Estado es resolver políticamente el conflicto que hay en Cataluña, y no pretender una solución penal que nunca será solución", en relación al apoyo de su formación a los Presupuestos de Pedro Sánchez. "Sería muy ingenuo que nos pidieran que no miráramos al Tribunal Supremo en el que hay una causa general contra el independentismo", ha asegurado.

El president del govern central, Pedro Sánchez, demana als partits independentistas desvincular la negociació dels pressupostos generals de l’Estat de qualsevol altra reivindicació política. L’executiu català continua demanant a Sánchez una proposta política per Catalunya abans de permetre la tramitació dels comptes al Congrés. A Badalona els sindicats de bombers de la Generalitat es disculpen amb les victimes de l’incendi que va provocar tres morts en un bloc del barri de Sant Roc. Diuen que si haguessin tingut més mitjans les conseqüències fatídiques de les flames haurien estat menors. Les associacions de veïns de Badalona atribueixen el foc a la precarietat econòmica i social. A la Seu d'Urgell avui ha de passar a disposició judicial un jove detingut per la seva pressumpta participació en una agressió sexual múltiple a una noia en una discoteca la nit del 24 de desembre. La Federació d'Excursionistes de Catalunya culpa al canvi climàtic de l’accident mortal en què tres muntanyers catalans van perdre la vida als Andes de Perú.

El govern treballa en la repatriació dels cossos dels tres muntanyers catalans mort al Perú després de que una allau els arrossegués als Andes. En l'accident també ha perdut la vida el seu guia peruà mentre un quart alpinista català ha sobreviscut. L'executiu de Quim Torra celebra la seva primera reunió de 2019 amb la previsió d'iniciar els tràmits per recuperar els continguts de les lleis socials que havien estat recorregudes pel govern del PP al Tribunal Constitucional. A Badalona una sobrecàrrega elèctrica d'un habitatge ocupat amb la llum punxada és la causa més probable de l'incendi que va deixar tres morts i una trentena de ferits. A Barcelona, la família que ocupava un pis de Ciutat Meridiana que va ser tapiat amb tres menors a dins podrà quedar-se a l'immoble amb un lloguer social segons confirma l'Ajuntament.


Está siendo una semana intensa en lo que a Cataluña se refiere. Ha llegado el día 21 de diciembre en el que la reunión del Consejo de Ministros se celebra en Barcelona. La ciudad condal amanece blindada con cerca de 9.000 agentes en las proximidades de la Llotja de Mar para garantizar la seguridad y el orden público ante las protestas que está previsto que tengan lugar en las próximas horas.

Hablamos de un Consejo de Ministros que viene precedido por las reuniones que este jueves han mantenido Gobierno y Generalitat. El presidente del Govern, Quim Torra, ha expresado su satisfacción porque asegura que con el jefe del Ejecutivo, Pedro Sánchez, ha hablado de todo.

El presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, y el presidente de la Generalitat Catalana, Quim Torra, están reunidos en Barcelona esta tarde. El encuentro se produce horas antes de la celebración del Consejo de Ministros en la ciudad condal, un acto que la Generalitat ha calificado de "provocación" y en el que se espera una gran movilización convocada por los denominados Comités de Defensa de la República (CDR).