Enlaces accesibilidad

arriba Ir arriba

Repassem les principals incidències pels talls de carretera i ocupacions de vies protagonitzats pels CDR amb motiu de la vaga general convocada per la intersindical CSC. La vaga ha estat convocada per motius socials però amb el rerafons del judici del procés.

D'altra banda l'Ajuntament de Barcelona i la propietat de l'edifici conegut com l'Armadillo, al barri de Gràcia han ofert allotjament a les vuit unitats familiars que vivien a la finca, amb almenys cinc menors, i que han estat desnonades aquest dimecres. El consistori, precisament, ha reclamat millores tècniques en el protocol signat amb l'Administració de Justícia, i la Generalitat per tal d'actuar davant dels desnonaments. Segons el consistori, la rigidesa del protocol provoca que quan l'Ajuntament intervé ja és tard i el cost pels serveis socials s'incrementa. 

Expliquem també que el preu mitjà d'un pis de lloguer a Barcelona l'any 2018 era de 929 euros, un 6 per cent més que e el 2017, segons un informe de la Cambra de la Propietat Urbana. Per districtes, el lloguer mitjà més elevat és el de Sarrià-Sant Gervasi i el més econòmic Nou Barris. Els barris de Barcelona que experimenten un creixement més significatiu són Ciutat Vella, Sant Andreu i Nou Barris i el més estable és Sarrià-Sant Gervasi.