Enlaces accesibilidad

arriba Ir arriba

Las hipotecas viven desde hoy al amparo de una nueva ley. Esta norma define qué tasas tiene que pagar el banco y qué impuestos corresponden al cliente. Se endurecen los criterios para iniciar un desahucio, pero también los de solvencia para conceder el préstamo. Además, se da a los notarios más protagonismo. Tendrán que asegurarse de que entendemos todos los puntos del contrato antes de que estampemos nuestra firma.

Informa Usúa Irastorza 

Estabilitzat l'incendi forestal que des d'ahir crema a El Perelló, al Baix Ebre. Dos-cents efectius dels Bombers de la Generalitat han treballat durant la nit en el control d'aquest foc que es va originar en una crema de restes agrícoles sense control.

En el terreny político-judicial, jornada marcada pels ultims compasos del judici del procés. Entre avui i demà les defenses presenten les seves conclusiones, hi haurà un torn d'ultima paraula per als acusats i després quedarà vist per sentència.  

En les negociacions per configurar els pròxims ajuntaments, a Tarragona Comuns i Podem voten a favor de pactar amb ERC el que suposarà que el PSC, tot i ser la força més votada, es quedi sense l'alcaldia. A Barcelona, el republicà Ernest Maragall continua pressionant perquè Ada Colau es repensi la seva decisió de presentar candidatura a ser investida alcaldessa.

Catalunya lidera el ranking autonòmic durant el primer trimestre de l'any amb gairebé una quarta part dels registrats al conjunt de l'Estat. La major part per no poder pagar el lloguer.

En clau esportiva el Barça de bàsquet et torna a enfrontar-se al Saragossa i busca aquesta nit classificar-se per la final de la Lliga ACB.
 

Los activistas concentrados este viernes en la calle Argumosa, 11, para tratar de parar el desahucio de cuatro familias han protagonizado momentos de tensión con los agentes de la Unidad de Intervención Policial (UIP) desplegados en la zona al intentar romper el cordón policial que en estos momentos está cortando la calle.

Repassem les principals incidències pels talls de carretera i ocupacions de vies protagonitzats pels CDR amb motiu de la vaga general convocada per la intersindical CSC. La vaga ha estat convocada per motius socials però amb el rerafons del judici del procés.

D'altra banda l'Ajuntament de Barcelona i la propietat de l'edifici conegut com l'Armadillo, al barri de Gràcia han ofert allotjament a les vuit unitats familiars que vivien a la finca, amb almenys cinc menors, i que han estat desnonades aquest dimecres. El consistori, precisament, ha reclamat millores tècniques en el protocol signat amb l'Administració de Justícia, i la Generalitat per tal d'actuar davant dels desnonaments. Segons el consistori, la rigidesa del protocol provoca que quan l'Ajuntament intervé ja és tard i el cost pels serveis socials s'incrementa. 

Expliquem també que el preu mitjà d'un pis de lloguer a Barcelona l'any 2018 era de 929 euros, un 6 per cent més que e el 2017, segons un informe de la Cambra de la Propietat Urbana. Per districtes, el lloguer mitjà més elevat és el de Sarrià-Sant Gervasi i el més econòmic Nou Barris. Els barris de Barcelona que experimenten un creixement més significatiu són Ciutat Vella, Sant Andreu i Nou Barris i el més estable és Sarrià-Sant Gervasi.

El suicido de una mujer de 65 años que iba a ser desahuciada en Madrid despierta de nuevo las alarmas sobre los altos alquileres en las ciudades y sobre el funcionamiento de los servicios públicos que deben detectar este tipo de casos. Nos hemos preguntado qué debe hacer una persona que no puede afrontar el pago de la hipoteca o el alquiler de su vivienda.