Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Convergència se defiende y ataca. Su coordinador general dice que los registros responden a un "espectáculo mediático" con una voluntad política clara: impedir, denuncia Rull, que los catalanes se expresen en unas elecciones trascendentales.

La familia Sumarroca es copropietaria de la empresa Teyco, uno de los principales grupos constructores catalanes adjudicatarios de obra pública. Del registro en sus oficinas el pasado julio salieron detenidos, Jordi Sumarroca, hijo de uno de los fundadores de Convergència Democràtica, su prima y su tío, todos altos cargos de la empresa, acusados de blanqueo y cohecho.

Operación anticorrupción en Cataluña. La Guardia Civil ha entrado en las sedes de Convergència Democrática de Cataluña y de la Fundación CatDem, vinculada a la formación nacionalista.   de la Fundación CATDEM,  ... vinculada a la formación nacionalista.

La Fiscalía busca indicios sobre presuntas comisiones ilegales por adjudicación de obra pública. Se trata de la investigación del caso de supuesta corrupción en el ayuntamiento de Torredembarra (Tarragona) por el que están imputados tres miembros de la familia Sumarroca, vinculada a Convergència. Registros también en la vivienda del ex tesorero de la formación, Daniel Osàcar, y en cuatro ayuntamientos gobernados por CiU.

 

Operació de la Guardia Civil en el marc de la invetigació del presumpte finançament il.legal de Convergencia Democràtica. A primera hora els investigadors han entrat a la seu de Catdem, una fundació vinculada al partit, als ajuntaments convergents de Sant Cugat, Lloret, Figueres i Sant Celoni i al domicili a de l'ex tresorer del partit, Daniel Osàcar, que en els propers dies serà jutjat també per presumpte finançament il.legal de Convergència al cas Palau. Tot sorgeix de la investigació d'un jutjat del Vendrell que es va iniciar fa un mes sobre la familia Sumarroca, fundadora del partit. Com deiem l'epicentre és a la fundació CATDEM.

L'operació arriba en plena precampanya. El cap de llista de Junts pel si, on hi ha convergència, ha demanat que s'aclareixi el cas i que si cal es depurin responsabllitats. El PSC diu que la llita corra el risc de ser la llista per tapar el 3 per cent, el PP demana la compareixença de Mas al Parlament i Catalunya si que es pot.

Cap de setmana de força mobilitat a les carreters  pels molts que fan coincidir el final de les vacances amb el final del mes d'agost. Al llarg del cap de setmana s'espera que uns 270 mil vehicles tornin a l'àrea metropolitana de Barcelona.  Una movilitat a la que s'ha d'afegir els motls cotxes de l'operació estret que tornen del nord d''Àfrica cap al nord d'Europa.

No val a badar aquest és el missatge instal·lat al vestidor del Barça després de saber que s'enfrontaran al Bayer Leverkusen, la Roma i el BATE Borisov a la lligueta de la Champions. Messi va poder celebrar que la UEFA l'hagi escollit per segon cop millor jugador de l'any.

 

OPERACIÓ PETRUM II. LA GUARDIA CIVIL ENTRA A LA SEU DE CDC, A LA SEU DE LA FUNDACIÓ CATDEM I A 4 AJUNTAMENTS.

REACCIONS. ELS CANDIDATS DEMANEN EXPLICACIONS I CRITIQUEN LA LLISTA DE JUNTS PEL SI.

OPERACIÓ TORNADA. S'ESPERA QUE 270.000 VEHICLES TORNIN A L'ÀREA METROPOLITANA AQUEST CAP DE SETMANA.

SORTEIG FAVORABLE. LA SORT NO GIRA L'ESQUENA AL BARÇA A LA CHAMPIONS I MESSI, MILLOR JUGADOR DE L'ANY PER LA UEFA.

La candidata de Ciudadanos a la presidencia de la Generalitat de Cataluña, Inés Arrimadas, afirma que lo que persigue la iniciativa soberanista del presidente catalán, Artur Mas, es tapar casos de corrupción como el Petrus, en el que se enmarca el registro este viernes de una fundación vinculada a CDC."Lo único que hago es confirmar que la deriva separatista de Mas tiene un único objetivo, un principal objetivo, que es que no se hable de estos casos de corrupción y que tengamos que hablar de cambiar de pasaporte y cambiar de identidad", explica Inés Arrimadas, que añade con ironía que el hecho de que Junts pel Sí erija a Artur Mas como un luchador contra la corrupción "ha sido la nota de humor de la campaña" de las próximas elecciones catalanas del 27S (28/08/15).

Bona tarda. L'actualitat a Catalunya vé avui marcada pel calendari. Falta una mes per les eleccions del 27 de setembre, per davant quatre setmanes i mitja de gran intensitat política amb una coincidència de totes les candidatures: la cita és trascendental 

VAGA INDEFINIDA A VALEO

ELS TREBALLADORS EXIGEIXEN EL COMPLIMENT DELS ACORDS QUE GARANTIEN LA FEINA FINS EL 2019

Els treballadors de la multinacional francesa Valeo, continuen en vaga indefinida per protestar 

MOBILITZACIÓ INOVYN-SOLVAY

DENUNCIEN QUE PODRIEN PERDRE 2000 LLOCS DE FEINA SI NO PODEN OPTAR A LES SUBVENCIONS ELÈCTRIQUES

 Mobilitzacions també a INOVYN-SOLVAY, a Martorell, davant l'amenaça que l'empresa no pugui optar a la subasta elèctrica per grans consumidors del 2016, i que els suposaria la pèrdua d'una subvenció de 25 milions d'euros

Més de 320 catalans han contractat en els últims 6 dies una empresa d'eliminació de dades a internet per fer desaparèixer el rastre dels seus perfils a la pàgina de contactes Ashely Madison, especialitzada en infidelitats. Recordem que fa menys d'una setmana la base de dades de l'empresa va ser hackejada i es van fer públiques les dades dels seus més de 39 milions de clients arreu del món. 

JOCS MEDITERRANIS

COMPROMÍS DEL GOVERN ESPANYOL PER BUSCAR NOVES FÒRMULES DE FINANÇAMENT

El govern espanyol intentarà buscar noves fòrmules de finançament per a l'organització dels Jocs del Mediterrani 2017 que es faran a Tarragona.

Aquesta tarda se sorteja la fase de grups de la Champions. Abans i després  protagonisme destacat pel Barça despres d'haver guanyat la cinquena champois

FESTIVAL ACÚSTICA

MÉS DE 40 ACTUACIONS A FIGUERES DES D'AVUI I FINS DIUMENGE

Aquesta tarda arrenca a Figueres el festival Acústica, amb un cartell farcit de noms i propostes molt conegudes

 

La política catalana encara el que es preveu un dels mesos més intensos  de la seva història recent. Avui falt un mes per les eleccions del 27 de setembre. Per davant, quatres setmanes i mitja que arribaran al seu punt culminat a partir de la Diada de l'11 de setembre en que es donarà el tret de sortida a la campanya. En les últimes hores l'actualitat ha estat marcada per les reunions que ahir va mantenir a Madrid Duran i Lleida amb Rajoy i Sánchez per parlar de la situació a Catalunya. 

La xifra econòmica del dia és el PIB d'abril a juny BETA que ha crescut un 1 per cent. L'economia espanyol s'accelera gràcies al repunt del consum i la inversió. En l'últim any la taxa se situa en el 3,1 per cent, la millor dada des que va començar la crisi. El que baixa són les exportacions.

Una empresa de Barcelona experta en esborrar el rastre digital rep centenars de peticions de afectats per la difusió de les dades d'usuaris del portal de contactes entre casats Ashely Madison.

El govern espanyol manté tot el seu compromís amb els jocs del Meditarrani que Tarragona acullirà al 2017. Tot i el malestar dels alcaldes després de saber que els pressupostos del 2016 no destinen més diners a la cita, el presdient del Consell Superior d'Esports visita avui la ciutat ha avançat que s'estan buscant altres formes de finançament. 

Aquesta tarda, gran gala de futbol. El Barça serà el gran protagonista al sorteig de la fase de grups de la Champions. La UEFA homenatjarà el club blaugrana per les seves cinc copes d'Europa. Ter Stegen ha guanyat el premi a la millor aturada de l'últim curs. I Messi és el gran favorit per endur-se el premi a millor jugador de l'any. Suárez també està nominat.

 

A UN MES DEL 27-S. L'ENDEMÀ DE LA REUNIÓ DE DURAN AMB MARIANO RAJOY I PEDRO SÁNCHEZ.

EL PIB CREIX. L'ECONOMIA ESPANYOLA S'ACCELERA I PUJA UN 1% EN EL SEGON TRIMESTRE DE L'ANY.

CAS ASHLEY MADISON. UN EMPRESA DE BARCELONA REP CENTENARS DE PETICIONS PER ESBORRAR EL RASTRE DIGITAL.

JOCS DEL MEDITARRANI. EL GOVERN CENTRAL MANTÉ EL SEU COMPROMÍS AMB L'ESDEVENIMENT QUE ACOLLIRÀ TARRAGONA AL 2017.

SORTEIG CHAMPIONS. EL BARÇA SERÀ HOMENATJAT AL SORTEIG DE LA FASE DE GRUPS QUE ES FA AVUI A MÒNACO.

COMPAREIXENÇA POLÈMICA

L'OPOSICIÓ CRITICA LA DECISIÓ DE MAS D'EXPLICAR L'AVANÇAMENT ELECTORAL AL PARLAMENT

Bona tarda. L'actualitat del dia a Catalunya ve marcada pel rebuig de l'oposició a la compareixença que, amb tota provabilitat, farà dimecres vinent el president Mas al Parlament per explicar l'avançament electoral.

L'OPOSICIÓ MOSTRA EL SEU SUPORT ALS MOSSOS, ENCARA QUE ALGUNS DEMANEN MÉS FERMESA

Esquerra ha dit que sembla evident que no van tenir res a veure en la mort del manter tal com evidencien les últimes declaracions dels testimonis. El PSC ha retret al conseller que hauria d'haver garantit en tot moment la seguretat als carrers, i el PP i Ciutadans han demanat més fermesa en la lluita contra el top manta perquè els aldarulls no es converteixin en habituals. Iniciativa, per la seva banda, ha reclamat que l'atenció se centri en el problema social, i no en el policial

FIRA TÀRREGA 2015

EL CAP DE SETMANA DEL 10 DE SETEMBRE, MÉS DE 60 ESPECTACLES DE TEATRE, DANSA I CIRC

beta És l'última proposta de la companyia Insectotròpics. Una obra col·lectiva on es barreja dansa, música, pintura i projeccions, que és construeix en directe davant dels ulls de l'espectador per reflexionar sobre la felicitat, sobre com som i com aparantemen ser... Fira Tàrrega començarà d'aqui a un parell de setmanes, el proper 10 de setembre. Ara la vuelta i a les 7 a la 2 més noticies en català

 

Rebuig frontal de l'oposició a la compareixença que el president Mas vol fer dimecres que vé a la Diputació Permanent per justificar la convocatòria de lesleccions el 27 de setembre. El PP ja ha anunciat que no hi participarà perquè ho considera un acte electoral. Socialistes, Iniciativa, Unió i Ciutadans consideren fa un ús partidista de les institucions. Des de Convergència ho defensen que Mas demostra que no s'amaga a la llista de Junts pel si i que dóna la cara. I atenció a aquestes declaracions del president de l'ANC. Admet que una Catalunya independent quedaria fora de la Unió Europea.

Avui molta activitat al Parlament on ha comparegut el conseller d'Interior per parlar dels fets de Salou on va morir un home senegalés durant una operaicó dels mosos contra la venda ambulant. Jané ha defensat l'actuació del agents i ha insisti en que l'home va caure quan intentava escapar pel balcó i que no va tenir contacte físic amb els policies. També ha defensat l'actuació dels mossos en els alderulls posteriors.

Al Congrés dels Diputats els pressupostos han superat el seu primer tràmit parlamentari. La cambra ha rebutjat les 12 esmenes a la totalitat que havien presentat els grups de l'oposició. Al debat d'aquest matí la polèmica sobre l'independentisme a Catalunya ha tornat a ser protagonista en l'intercanvi que han mantingut el republicà Jordi Tardà i el ministre Montoro.

S'acosta un nou curs, també a les universitats que centren gran part del seus esforços en els màsters. Aquest any n'hi haurà ménys seguint la tendència dels últims cursos però tindran més alumnes. Els estudiants estrengers són els gran objectiu dels centres universitaris: acutalment estan al voltant del 35 per cent.

Als esports, avui el Barça ha preparat el duel contra el Màlaga. I demà serà un dia ben especial pel club: homenatge de la UEFA per les cinc Champions aconseguides. Messi i Suárez aspiren al premi a millor jugador d'una Champions que aquesta temporada, un cop classificat el Valencia, tindrà cinc equips espanyols.