Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Els partits polítics apuren els últims dies abans que comenci la campanya per a les eleccions municipals. Aquest cap de setmana Barcelona en Comú i Junts per Catalunya han presentat els seus projectes. Anirem també a l'Audiència de Barcelona, que avui ha citat a Joaquim Benítez, l'exprofessor de l'escola dels Maristes de Sants-Les Corts condemnat per abusar de 4 alumnes. El tribunal ha de decidir si ingressa de forma immediata en un centre penitenciari. I parlarem també de salut, perquè l'Hospital de la Vall d'Hebron ha confirmat que la bactèria que va causar la mort de dos nadons prematurs no es va transmetre per via ambiental.

Els treballadors de Nissan celebren una assemblea després de què els sindicats hagin trencat les negociacions amb l'empresa pel que fa a l'ERO que ha d'afectar 600 empleats de la Zona Franca i Montcada i Reixach. La reunió ha acabat a les quatre de la matinada sense acord.

Atents avui també al ple municipal de Barcelona que ha de decidir la ubicació del CAP del Raval, la proposta de transformació del Zoo que reduirà el nombre d'espècies que s'hi poden veure, analitzarà també la situació política abans de les municipals. 

Els expliquem també que l'Audiència de Barcelona ha citat dilluns vinent Joaquim Benítez, l'ex professor de l'escola dels Maristes de Sants - Les Corts per decidir si l'envia a presó de forma inmediata. És el que demanen les victimes i la fiscalia després de què fos condemnat a 21 anys i 9 mesos per abusar sexualment de quatre menors.

i els sis seguidors del Liverpool detinguts dimarts per aldarulls a la plaça reial han quedat en llibertat amb càrrecs i a l'espera d'un judici ràpid.

L'Open Arms podrà salpar del port de Barcelona després de 100 dies de bloqueig. L'ONG Proactiva ha rebut permís per traslladar material humanitari a les illes gregues de Samos i Lesbos però encara no té permis per dur a terme operacions de rescat o salvament.

L'Ajuntament de Barcelona inaugura aquest migdia el seu memorial a les victimes d'accident de trànsit. Repassem les valoracions a casa nostra de la directiva europea que obligarà als vehicles a incorporar un sistema que ajusti la velocitat al límit de cada via.

Després del catàstrofe de Notre Dame els edificis revisen la seva seguretat. Els responsables de la Sagrada Familia diuen que compten amb un pla aprovat per Protecció Civil per protegir-se de possibles incidents durant els treballs de construcció i rehabilitació.

Repassem les previsions de roses i llibres per Sant Jordi. I dels esports, el Barça coneixerà avui al seu rival a les semifinals de la Lliga de Campions. El Barça s'ha classificat després de vencer el Manchester United per 3 a 0.
 

L'amiant protagonitza avui aquest informatiu local de les comarques de Barcelona. Aquest dilluns els treballadors del metro s'han manifestat pel centre de la ciutat per protestar contra la gestió que Transports Metropolitans de Barcelona està duent a terme respecte a l'aparició d'aquest material a les instal·lacions. Tot plegat en el marc d'una nova jornada de vaga, que està previst que es repeteixi el 29 d'abril. Però anirem també a Sabadell, on el consistori ha tancat una zona de jocs infantils, precisament, per la presència de restes d'amiant.

La 'número dos' de la candidatura de JxCat en el Ayuntamiento de Barcelona, Elsa Artadi, ha asegurado en una entrevista en La Noche en 24 horas que “un Pedro Sánchez que se comporte como el PSOE del 155 no tendrá” el apoyo de su formación. Solo apoyarían a Sánchez, ha recalcado, “si tiene voluntad de dialogar con garantías”.

La exportavoz de la Generalitat, que apuesta por un cambio “real” en Barcelona y no por “recambios” para Colau, también ha reconocido en la entrevista que al Govern le está “costando mucho” explicar la acción de gobierno.

Els barcelonins que viuen de lloguer han de destinar entre el 40% i el 50% dels seus ingressos al pagament de l'habitatge, quan a la resta d'Europa aquesta xifra no supera el 30%. Així ho han denunciat diversos col·lectius en defensa al dret a l'habitatge, que com a resposta, han convocat una manifestació dissabte a les sis de la tarda als Jardinets de Gràcia.
 

Celestino Corbacho,  anterior alcalde de Hospitalet de Llobregat y ministro de Trabajo, se ha incorporado a la plataforma para el ayuntamiento de Barcelona que encabeza Manuel Valls. En su visita a Las mañanas de RNE con Íñigo Alfonso ha comenzado afirmando que "nunca he abandonado la política", simplemente había dejado la primera línea, y ha explicado que ha necesitado un proyecto "que le ilusionara" como el de la plataforma de Manuel Valls para dar el sí a proponerse para ostentar un nuevo cargo representando a los ciudadanos.

Corbacho también se ha mostrado crítico con la que fuera su anterior formación política, el PSOE, por la actitud de Pedro Sánchez en Cataluña y sus acuerdos con los partidos independentistas y por la ambigüedad del PSC y de su líder, Miquel Iceta.

Preguntado por los planes de la plataforma encabezada por Manuel Valls para el ayuntamiento de Barcelona, Corbacho asegura que no tendrá problema en negociar con los socialistas "si hay un proyecto constitucionalista y alternativo al independentismo", ya que, según ha recordado, "no pertenezco a Ciudadanos" y que por tanto no tiene por qué seguir el veto a PSOE anunciado por Rivera.

Un grupo de personas encapuchadas ha intentado retirar los lazos amarillos del Palau de la Generalitat pero tras un forcejeo con la guardia urbana, no lo ha conseguido, después de que el presidente de la Generalitat, Quim Torra, se negara a cumplir la orden de la Junta Electoral Central (JEC) de retirada de símbolos independentistas de edificios públicos.

La alcaldesa de Barcelona, Ada Colau, ha defendido que el 1-O fue una "movilización pacífica" en la que "millones de ciudadanos" se autoorganizaron para celebrar una consulta que, tras la suspensión del Constitucional, ya no era un referéndum vinculante con efectos jurídicos.

El presidente de la Generalitat, Quim Torra, durante su intervención en los parlamentos previos al inicio de la cena de inauguración del Mobile World Congress de Barcelona, ha destacado ante el rey la "lucha constante" de Cataluña en defensa de los "derechos humanos universales". Torra ha iniciado su discurso con unas palabras de recuerdo al expresidente de la Generalitat Carles Puigdemont y los exconsejeros que "hoy no pueden estar" en esa cena, en alusión a la causa judicial del 1-O sobre los miembros del anterior Govern. Por su parte, la alcaldesa de Barcelona, Ada Colau, ha reivindicado los "valores republicanos" de "libertad, igualdad y fraternidad" ante el monarca.

Tres dies després de l'incendi de Badalona, els veïns de l'edifici cremat han entrat per primer cop als seus pisos. Els bombers han demanat disculpes a les víctimes, diuen que els efectes fatídics del foc podrien haver estat menors si ells haguessin tingut més mitjans, mentre que els veïns apunten a la precarietat econòmica i social com la causa de les flames.