Enlaces accesibilidad
400 milions

Intel instal·larà a Barcelona un laboratori de disseny de microxips

  • El fabricant nord-americà invertirà 200 milions d'euros i el Govern central 200 més
  • El Barcelona Supercomputing Center acollirà el nou espai que aplegarà uns 300 treballadors inicialment
  • El nou laboratori de disseny de microxips es posarà en marxa de manera imminent

Per
Nova inversió milionaria per disenyar microxips a Barcelona

Una setmana després de conèixer que la sud-coreana ILJIN fabricarà components de bateries a Montroig del Camp, en les darreres hores hem conegut que la nord-americana Intel instal·larà a Barcelona un laboratori de disseny de microxips. Parlem d'una inversió de 400 milions d'euros, compartida amb el Govern central, de manera que cadascú aportarà 200 milions.

Contractació inicial de 300 treballadors

El Barcelona Supercomputing Center acollirà el nou espai després que s'hagi arribat a un acord en el marc del PERTE dels microxips aprovat aquest dimarts en consell de ministres, amb una dotació de 12.000 milions d’euros. L'objectiu, segons l'executiu de Pedro Sánchez, és que Espanya sigui un nou motor d'aquesta indústria i no dependre tant del mercat exterior.

Actualment Taiwan, els Estats Units, Corea del Sud, el Japó i la Xina són els líders de la fabricació de xips. Des de la Generalitat, el conseller d'Empresa, Roger Torrent, ha celebrat aquest nou anunci.

El nou laboratori de disseny de microxips es posarà en marxa de manera imminent amb la contractació inicial de 300 treballadors.