Enlaces accesibilidad
Oci nocturn

Tímida reobertura de l'oci nocturn a l'aire lliure

  • S'allargarà l'horari de la restauració fins a la 1 i es preveu obrir els locals d'interior amb certificat covid el 15 d'octubre
  • Fecalon calcula en un 5% els establiments que es podran acollir a les noves restriccions del Govern

Per
Tímida reobertura de l'oci nocturn a l'aire lliure

La tímida reobertura de l'oci nocturn a l'aire lliure s'ha traduït en pocs locals oberts i poca afluència. Només s'ha pogut recuperar l'activitat en espais exteriors, fins a les tres de la matinada i sense ball, seguint les pautes del Procicat. A Barcelona, han obert cinc de la setantena de sales que hi ha a la ciutat, les del Passeig Marítim.

Les persones que s'han acostat de matinada al Front Marítim barceloní per anar a alguna de les discoteques a l'aire lliure han estat principalment estudiants i turistes i molts ni tan sols s'havien assabentat del nou horari.

Al front marítim barceloní, els locals han col·locat taules i cadires amb distància de metre i mig i han servit begudes fins a les tres de la matinada. Tot i que no està permès el ball, hi havia algunes persones que no se'n podien estar, si bé de seguida el personal els ha cridat l'atenció.

15 d'octubre

Les discoteques i sales de festes estan tancades des de l'explosió de casos de la cinquena onada a finals de juny, després d'un intent de reobertura que no va durar ni tres setmanes.

Ara, el sector vol reprendre l'activitat a l'interior al voltant del 15 d'octubre i està negociant amb el Govern amb quines condicions podria fer-ho. "És totalment necessari reobrir les activitats interiors de forma segura i amb un protocol", ha dit Boadas, que proposa fer ús d'una aplicació per comprovar que els clients han passat la covid, tenen un test negatiu o la pauta completa de la vacunació.

Els propietaris dels locals reclamen poder tornar amb pista de ball, amb l'horari complet –és a dir, fins a les sis de la matinada- i amb el passaport covid implantat. Representants del sector es reuniran aquest dijous amb el Departament d'Interior per acostar posicions sobre la futura reobertura de l'oci nocturn en espais interiors. "La idea és obrir i no tancar. Fer una obertura sense marxa enrere", ha afegit Mas.

Pèrdues milionàries

El sector arrossega pèrdues milionàries des de l'inici de la pandèmia, fruit d'haver de fer front a lloguers des de 7.000 a 80.000 euros i els subministraments, amb factures de la llum que s'enfilen fins a 5.000 euros mensuals per l'alta potència contractada. "Les discoteques tenen una mitjana de cost mensual de 30.000 euros, però en alguns casos és de 100.000 euros", ha dit Mas, que ha reclamat a la Generalitat que activi una cinquena línia d'ajuda per compensar el centenar de dies que el sector ha estat tancat per decret administratiu.

Els representants de l'oci nocturn s'han reunit amb el govern de l'Ajuntament de Barcelona aquest dimecres per tractar quin paper pot tenir el sector en l'erradicació dels botellots. En aquest sentit, Boadas ha pronosticat que trigarien "dos anys" a tornar als nivells de festes il·legals previs a la pandèmia, que s'han disparat aquest estiu.