Enlaces accesibilidad
Taula de diàleg

Aragonès busca acostar posicions amb Junts en una reunió amb Puigneró

  • El president de la Generalitat admet que manté la confiança amb el soci de Govern
  • Aragonès ha defensat que caldrà implicar tothom en el procés de negociació

Per
Aragonès busca acostar posicions amb Junts en una reunió amb Puigneró

El president de la Generalitat, Pere Aragonès ha citat aquest dijous el vicepresident, Jordi Puigneró, al Palau de la Generalitat després de la topada sobre la taula de diàleg amb el Govern espanyol. La conversa entre Aragonès i Puigneró ha durat una hora llarga. El president de la Generalitat volia informar-lo del contingut de què es va parlar ahir a la taula de diàleg, per acostar posiciones i per reconduir la relació amb els socis de Junts per Catalunya (JxCat), que a hores d’ara se centren a salvar el Govern. Aragonès sempre ha mantingut la porta oberta a què s'incorporin a la negociació, però demana compromís. "Cal dipositar confiança en la pròpia negociació, no es tracta de posar-nos dates fixes com en el passat que t'encotillen, però no vol dir sine die", ha dit en una entrevista a 'RAC 1'.

Tanmateix el malestar de Junts no baixa i carreguen contra el president per com ha gestionat la trobada. Ho ha fet en una entrevista al 'Cafè d'idees', Elsa Artadi, de Junts en la que ha assegurat que Aragonès no representa Catalunya i que Esquerra és minoritària dins l'independentisme: "A la taula d'ahir no hi va haver ni metodologia, ni comunicat conjunt, ni representació majoritària de l'independentisme".

La diputada de JxCat assenyala que s'estan fent "passos enrere": "Estem més enrera que fa 19 mesos". I ha anat més enllà afirmant que hi ha un punt de malestar en la ciutadania. "Crec que la ciutadania està desconcertada", ha sentenciat.

A partir d'ara, contactes ja han assegurat les dues parts que van seure en la taula de diàleg que hi haurà contactes discrets i acords públics. Cap part vol agafar-se els dits amb els calendaris. Així també ho ha reafirmat el ministre de la presidència, Félix Bolaños a 'RAC1': "Ens agradaria que tothom se sumés al diàleg.  No hi ha una altra manera ni una altra manera. El procés sobiranista està acabat, ara etapa de diàleg, d'allargar la mà".