Enlaces accesibilidad

Premis Continuarà de cultura 2018

  • Entre els premiats Paz Vega, Carme Riera, Estopa, Isabel Coixet, Carlos Zanón, Inés Plana i Joana Serrat
  • L'acte de lliurament, presentat per la Montse Elias, serà el 22 d'abril a l'Hotel Casa Fuster de Barcelona
  • #PremisContinuarà

Per
Premis Continuarà 2018
Premis Continuarà 2018

L'actriu Paz Vega, les escriptores Carme Riera i Inés Plana, el grup de música Estopa, la directora de cinema Isabel Coixet, l'escriptor Carlos Zanón, la cantant Joana Serrat, la xef de Les Cols Fina Puigdevall, l'espai Monvínic, la sala de concerts Apolo i l'espai teatral Sala Beckett, són els guardonats de la 22a edició dels Premis Continuarà.

Logo Premis Continuarà

Logo Premis Continuarà

Aquests premis dolços, són un reconeixement a professionals que han destacat en els seus àmbits durant aquest any, es lliuraran el 22 d'abril a l'Hotel Casa Fuster de Barcelona, on es trobaran centenars de persones de l'àmbit cultural i de la societat catalana.

Els premis

Enguany l'actriu Paz Vega rebrà un dels Premis Continuarà de Cultura 2018, que atorga RTVE Catalunya, per la seva llarga trajectòria i per ser una de les actrius espanyoles més internacionals. A la seva carrera consten més de quaranta pel·lícules, com 'Lucía y el sexo' o 'Hable con ella' i una dotzena de sèries de televisió, l'última 'Fugitiva', la sèrie de ficció de La 1.

A continuació, sense abandonar el setè art, es premia a la directora de cinema Isabel Coixet, per emocionar i connectar profundament amb el públic amb la seva darrera pel·lícula 'La librería', participada per RTVE. Una història aparentment petita, però amb una gran ressonància universal, que ha obtingut el reconeixement i l'acceptació de la crítica i dels espectadors.

Premis Continuarà 2018

Premis Continuarà 2018

El món de la literatura en el marc de Sant Jordi no podia faltar. Rep el premi l'escriptora i membre de la Real Academia Española Carme Riera, que acaba de publicar 'Venjaré la teva mort' la seva primera incursió en la novel·la negra, pel seu ampli bagatge literari i per la seva actitud apassionada i erudita envers la literatura.

RTVE Catalunya també vol guardonar l'escriptora i periodista Inés Plana, que amb la seva primera novel·la 'Morir no es lo que más duele' ha aconseguit un èxit rotund de vendes. Rep el premi Continuarà per haver impactat als lectors amb aquesta novel·la negra, realista, social i feminista.

I per acabar amb els premis literaris Carlos Zanón, un escriptor conegut principalment per les seves novel·les emmarcades en el gènere negre, com l'emocionant 'Taxi'. Han dit d'ell que és el més fresc que li ha succeït a la novel·la negra espanyola en els últims anys. A més, ha assumit la direcció de la BCNegra.

Pel que fa a la música, es premia David i José Muñoz, els Estopa, que el 2019 compliran vint anys en el món de la música però no han perdut mai l'empenta, pel seu treball incansable i exigent amb la seva feina i per la seva autenticitat.

RTVE Catalunya també vol premiar l'osonenca Joana Serrat, que es va autoeditar el seu primer disc ara fa sis anys. Va voler fer-se un espai en el gens fàcil gènere del country-folk d'arrel americana, un repte que ha afrontat amb la seguretat que li proporcionen les seves cançons intimistes i evocadores, com les del seu últim àlbum, 'Cross The Verge'.

Com ja és tradició als premis Continuarà, no podia faltar la gastronomia i enguany destaca la feina de la Fina Puigdevall, propietària i cuinera del restaurant Les Cols d'Olot, pel seu treball d'investigació i de recuperació de l'horta garrotxina i també per fer que les seves propostes enalteixin i dignifiquin productes considerats humils.

Sense sortir de la gastronomia, també es premien tres dones que encapçalen una excel·lent proposta que combina cultura, cuina i vi, i que han fet del Monvínic, no només un espai pioner en la divulgació de la cultura vitivinícola, sinó també en un restaurant on es respira un excel·lent ambient per gaudir del vi i del menjar. El guardó és per la seva xef, Ariadna Julian, la directora general, Clara Saludes, i la sommelier i codirectora, Isabelle Brunet.

També rebrà un guardó un dels motors de l'escena contemporània catalana, la Sala Beckett Obrador Internacional de Dramatúrgia, un dels espais imprescindibles de l'escena teatral a Barcelona, tant en l'àmbit de la formació, la recerca, la creació com de la producció teatral. Però, no és només una sala, també és escola, centre de formació i experimentació.

Finalment, també es vol premiar els 75 anys d'història d'una de les sales de música més emblemàtiques del Paral·lel, on hi han actuat més d'11.000 grups en més de 7.700 concerts. El Premi Continuarà és per la Sala Apolo, la sala de ball més antiga d'Espanya.

Com ja és tradicional, l'acte de lliurament dels premis es farà el dia abans de Sant Jordi, el proper diumenge 22 d'abril, a l'Hotel Casa Fuster de Barcelona.