Enlaces accesibilidad

Una manera de fer. President Tarradellas

  • El retorn a Catalunya de Josep Tarradellas fa 40 anys, com a president de la Generalitat restaurada, és una de les imatges que formen part de la història amb el seu 'Ciutadans de Catalunya... Ja sóc aquí'
  • Dijous 26 d’octubre a les 23:45 hores a La 1 de TVE Catalunya

Por
Especial TVE Catalunya - Una manera de fer. President Tarradellas - Avanç

El 23 d’octubre de 1977, un diumenge a mitja tarda, va aterrar a l’aeroport de Barcelona el president Tarradellas. En aquell moment, Catalunya també reiniciava la seva història. Quedava enrere el llarg exili de 38 anys, gairebé el que va durar la dictadura de Franco, durant el qual es va dedicar a preservar la institució de l’autogovern. Tarradellas va fer de pont entre la Generalitat republicana i la Generalitat restituïda.

El seu treball per guardar i preservar la documentació de la Generalitat i tota mena de documents des de la República fins la Democràcia, és un dels seus llegats per a les futures generacions. Són milers de documents dipositats a l’Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià, al Monestir de Poblet.

TVE a Catalunya ha volgut aprofundir en els detalls d’una densa biografia, complexa i de vegades conflictiva, amb un treball documental estrictament periodístic. Com era la manera de fer del president Tarradellas? Tarradellas és història, és política, és humanisme, i és un referent.

L’emissió del documental anirà seguit d’un col·loqui en el qual participaran persones que van tenir contacte amb Tarradellas: els periodistes Lluís Foix, Albert Arbós i Ricard Fernández Déu,  i el conseller del govern Tarradellas, Ramon Espasa.

El reportatge ha estat el.laborat per Esteve Crespo, Carol González, Mireia Bonache i Nacho Aranda.