Enlaces accesibilidad

RTVE Catalunya presenta la nova programació de la temporada 2017-2018

 • Aquesta temporada presentem nous programes en català
 • Esport, humor, debat, informació i música, a La 2 de Catalunya
 • Amb un nou horari: de dilluns a divendres, de 20h a 21h. a TVE Catalunya
 • A més, la informació en català, cada vespre, a les 19.25 h, al Canal 24 horas
 • Ràdio 4 aposta per l'anàlisi polític amb 'Realpolitik', cada nit a les 23h

|

Per
Avancem, RTVE a Catalunya - Presentació programació tenporada 2017 - 2018

Entre les novetats de TVE Catalunya s'inclouen, entre d'altres, quatre nous espais: el programa esportiu 'El Rondo', el debat 'Ara i Aquí', la tertúlia humorística 'Programa Inesperat' i 'Vespre 24'. 

A més, Ràdio 4 aposta per l'espai 'Realipolitik' que repassarà cada nit l'actualitat política amb un anàlisi pausat i rigorós.

Les novetats de TVE Catalunya

 • 'El Rondo' torna a La 2 cada dilluns de 20h a 21h

Albert Lesán presenta aquesta tertúlia esportiva en directe on un grup de periodistes especialitzats, professionals del futbol i els seus protagonistes analitzaran l'actualitat de la jornada de la Lliga amb una atenció preferent pel FC Barcelona, el RCD Espanyol i el Girona FC.

'El Rondo' serà un debat viu i apassionat

'El Rondo' serà un debat viu i apassionat del que seran testimonis una cinquantena de persones que assistiran com a públic al plató per a viure els aspectes més controvertits de la setmana futbolística amb les decisions arbitrals, les jugades més polèmiques i les declaracions dels entrenadors, dels jugadors i directius.

El programa, que s'estrena el proper 11 de setembre, està dirigit per Marc Vila, presentat per Albert Lesán amb producció executiva de Javier González, producció d'Ana Ruiz i realització de Xavier Arias.

'El Rondo' torna a La 2 cada dilluns de 20h a 21h
 • 'Programa Inesperat' omplirà d'humor La 2 els divendres de 20h a 21h

Presentat pel periodista Sergi Mas'Programa Inesperat' és una tertúlia d'humor amb un to distès i desenfadat, on sempre podrà passar alguna cosa inesperada. A cada programa es convidarà a un personatge famós per comentar algun tema d'actualitat o de la seva professió.

'Programa Inesperat' és una tertúlia d'humor amb un to distès i desenfadat, on sempre podrà passar alguna cosa inesperada

El programa comptarà amb diversos col·laboradors que donaran el seu contrapunt a la seriositat del que se suposa que ha de ser una entrevista formal. Judit Martín, Anna Gras i Toni González entraran i sortiran del set d'entrevistes quan ells ho considerin oportú, amb la intenció d'interrompre la conversa que mantindrà Sergi Mas amb el convidat de cada setmana. També comentaran notícies aparegudes als informatius i oferiran un regal sorpresa al convidat. D'altra banda, la Gina Tost serà la youtuber que, des del seu espai virtual, intervindrà per a donar pas a vídeos que ha trobat a la xarxa per a comentar-los i dir-hi també la seva.

A més, Sergi Mas tindrà el seu espai amb el seu segell peculiar: un monòleg que no necessàriament estarà relacionat amb l'actualitat; tot el contrari, serà una intervenció que no tindrà cap lògica informativa i que servirà per parlar de qualsevol tema que consideri "interessant" per a l'audiència.

El plató de 'Programa Inesperat' comptarà amb la presència de públic que en algun moment podran dir-hi la seva i participar-hi formulant preguntes als convidats i/o presentadors. Dirigit per Javier Viza i presentat per Sergi Mas, compta amb la subdirecció de Montse Tejera, la producció executiva de Sònia Sancho, la producció de Núria Raja i Celeste Roig, la realització de Carlos Vidal i Mercè Llorens i els guions de Pep Bras, Xavier Sanjuan i Dani Amor. El primer programa s'emetrà el 22 de setembre.

'Programa Inesperat' omplirà d'humor La 2 els divendres de 20h a 21h
 • 'Ara i Aquí' a La 1 tots els divendres de 23:45h a 01:15h

'Ara i Aquí' és un programa de participació ciutadana i de debat. El seu presentador, Carlos Fuentes, donarà la paraula a persones perquè expliquin les seves històries, experiències i opinions sobre els temes i qüestions que els preocupen, per debatre'ls cada setmana al plató.

'Ara i Aquí' és un programa de participació ciutadana i de debat

El programa es desenvoluparà a partir d'un tema genèric d'interès per a la majoria de la societat catalana i que tractaran testimonis en primera persona provinents de totes les comarques i, així, poder donar veu a tots els accents i visions de la geografia catalana.

A partir d'un reportatge periodístic s'introduirà cada setmana al programa un tema de debat que, a banda del seu presentador, comptarà amb una taula de col·laboradors i una altra taula amb persones que explicaran les seves experiències sobre el tema de debat. A més, 'Ara i Aquí' comptarà amb una cinquantena de persones que assistiran com a públic i que també podran intervenir al llarg de l'emissió per a dir-hi la seva.

El programa està dirigit per Josep Ramon Lluch, presentat per Carlos Fuentes amb producció executiva de Josep Parés, producció de Núria Raja i realització de Jordi de Febrer i Noelia Ferrer. S'estrena divendres 22 de setembre.

'Ara i Aquí' a La 1 tots els divendres de 23:45h a 01:15h

Les novetats i els programes dels Serveis Informatius de TVE Catalunya

 • 'Vespre 24', tota l'actualitat diària en català al Canal 24h

L'actualitat política a Catalunya serà un dels pilars de 'Vespre 24', però també s'abordaran temes socials de rellevància informativa

És la nova finestra informativa de RTVE Catalunya al Canal 24h. A partir de l'11 de setembre, de dilluns a divendres, de 19:25h a 20h pel Canal 24h en català. Un nou format, més fresc i àgil, conduït per Marta Sugrañes per repassar l'actualitat i analitzar-la des de tots els punts de vista. Les claus de l'actualitat a través de les opinions d'un ampli equip d'analistes que cada dia s'asseuran al plató.

L'actualitat política a Catalunya serà un dels pilars de 'Vespre 24', però també s'abordaran temes socials de rellevància informativa. Una aposta dels Serveis Informatius de TVE Catalunya amb els principals protagonistes de l'actualitat i experts que ajudaran a entendre millor tot el que passa.

'Vespre 24', tota l'actualitat diària en català al Canal 24h
 • 'El Debat de La 1'

L'espai d'actualitat política que dirigeix i presenta Quim Barnola encetarà aquest curs la seva 7a temporada el proper 14 de setembre. Cada dijous pels volts de la mitjanit a La 1, 'El Debat de La 1' repassarà l'actualitat política catalana i espanyola de la setmana amb els analistes habituals del programa i amb entrevistes als protagonistes de l'actualitat.

 • 'Aquí Parlem'

'Aquí parlem', dirigit i presentat per Lluís Falgàs, repassa l'activitat parlamentària de la setmana i analitza els moments més destacats de les sessions. Habitualment ofereix un cara a cara entre representants de dos partits sobre els temes més importants que es tracten durant la setmana al Parlament de Catalunya. El programa també es fa ressò i obre debat de les qüestions de més actualitat política.

S'emet els dissabtes a les 20:30h al Canal 24h i es torna a emetre els diumenges a les 19:30h.

Les novetats i els programes dels Serveis Informatius de TVE Catalunya

Els programes de TVE Catalunya

 • '5 dies a...', tots els dimarts de 20h a 20:30h i els diumenges de 12:30h a 13h a La 2

'5 dies a...' és una sèrie documental que s'endinsa en la quotidianitat de llocs ben diversos: de monuments a hotels, d'escoles a equipaments esportius... amb la voluntat d'obrir portes i mostrar quines activitats calen pel funcionament dels espais triats.

Ens hi apropem a través dels qui hi viuen o hi treballen

Sovint són llocs que coneixem prou bé en la seva projecció pública, però en els que hi ha tota una part tan desconeguda com imprescindible. Ens hi apropem a través dels qui hi viuen o hi treballen, buscant diluir-nos al màxim i estant atents a les escenes i moments que revelen el caràcter del lloc. Dirigit per Sole Gomis '5 dies a...' vol escoltar i observar per fer d'ulls i d'orelles de l'espectador.

 • 'Noms propis', els dimarts de 20:30h a 21h a La 2

Dirigit i presentat per Montse Busquets, 'Noms propis' és un programa d'entrevistes a persones amb un filosofia de vida optimista, energètica i engrescadora, amb capacitat de contagiar-la i moure'ns a l'acció. Cada setmana, actors, escriptors, psicòlegs, científics, esportistes, viatgers o directius, entre d'altres, donen la seva visió sobre com superar adversitats, gaudir dels petits plaers, prendre decisions importants, educar els fills, tenir èxit a la feina o reinventar-se després d'un fracàs, per exemple.

 • 'Calidoscopi' tots els dimecres de 20h a 20:30h a La 2

Cada setmana tracta un tema a partir de les imatges del valuós arxiu de Televisió Espanyola. 'Calidoscopi', presentat i dirigit per Raül Díaz, proposa una estoneta d'entreteniment amb els records televisius a través d'imatges curioses i inèdites, cançons i fragments de programes on la ironia i l'humor hi són constantment presents.

Raül Díaz li dóna el seu segell inconfusible a cadascun dels capítols en les seves intervencions per a presentar una proposta desenfadada, divertida i entretinguda per a l'audiència. A partir del 25 d'octubre.

 • L'espai de música de RTVE Catalunya 'Músics', els dijous de 20h a 20:30h a La 2 i dissabtes a les 17h a Ràdio 4

'Músics' és el punt de trobada de grups i solistes que no coneixen la por i que saben que el talent ni es ven ni es compra.

Aquest programa neix del gust per la bona música i del plaer de descobrir i compartir centenar de formacions que fins ara veien difícil la possibilitat d'oferir les seves composicions a través de la televisió. És un programa dirigit i presentat per Goyo Prados.

 • '#tincunaidea', els dimecres de 20:30h a 21h a La 2

El programa '#tincunaidea', dirigit per Miquel Peralta, amb més de 4 anys en emissió és l'espai televisiu de referència dels emprenedors i emprenedores de Catalunya.

Busquem el testimoni de persones que han engegat algun projecte empresarial o social

El programa busca el testimoni de persones que, amb talent i iniciativa, han engegat algun projecte empresarial o social. Es tracten temes actuals, amb presència a tot el territori, que puguin interessar a tothom i que aportin coneixement a l'audiència. Cada reportatge és una visió calidoscòpica de l'emprenedoria a Catalunya i s'entrevisten tant aquells qui estan a l'avantguarda com els qui comencen; a grans grups empresarials com a microempreses.

'#tincunaidea' es fixa especialment en els joves

Per enguany, a més de l'emprenedoria social que és un dels referents del programa, '#tincunaidea' es fixa especialment en els joves.

 • Tota l'actualitat cultural a 'Punts de vista', els dijous de 20:30 a 21h i els diumenges de 12h a 12:30h a La 2

'Punts de vista' és el programa d'informació cultural de TVE a Catalunya.

Una mirada múltiple, oberta i entenedora a la creativitat i a la imaginació

Una mirada múltiple, oberta i entenedora a la creativitat i a la imaginació. La cultura entesa com entreteniment i aprenentatge, com assaig – error i, potser, encert, i sobretot, com a mostra de que no tot és blanc o negre, que sempre hi ha la subtilesa d'una immensitat de grisos.

Cada setmana 'Punts de vista' ofereix l'actualitat i els protagonistes de tots els àmbits de la cultura defugint de la concepció clàssica d'aquests tipus d'espais i apostant decididament pel risc, la transgressió i l'elegància. És un espai dirigit per Montse Elías i Joan Vilà i presentat per Montse Elías.

 • 'La Missa', tots els diumenges de 10:30h a 11:30h a La 2

Retransmissió de la Missa cada diumenge des del monestir de les monges dominiques de Sant Domènec, a Sant Cugat del Vallès. La celebració eucarística està presidida per Mn. Carles Cahuana i cada setmana hi pren part una coral diferent. Pensat per a les persones amb problemes de mobilitat per sortir de casa, és el programa en emissió més antic de la televisió en català. Ignasi Miranda és el director de 'La Missa'.

Les novetats de Ràdio 4, la primera en català

Ràdio 4 continua apostant pels magazines, la informació i la cultura. Una programació en català, basada en la proximitat i el servei públic.

Una programació en català, basada en la proximitat i el servei públic

La informació amb rigor, pluralitat i independència segueix sent un dels principals objectius de Ràdio 4.

L'emissora compta amb tres informatius diaris, més un el cap de setmana, en la seva programació habitual. La informació d'arreu de forma immediata s'ofereix als butlletins horaris. 'L'informatiu migdia' a les 13h s'emet també conjuntament per Ràdio Nacional i Ràdio 5. Aquesta temporada l'edició del vespre s'avança a les 19h i també es pot escoltar per Ràdio 4, RNE i Ràdio 5.

Els serveis informatius de Ràdio 4

Pel que fa a la programació diària, Ràdio 4 presenta aquesta temporada el nou espai diari d'actualitat política 'Realpolitik' i manté els quatre grans programes de l'emissora: "El matí a Ràdio 4' amb Ramon Castelló, 'Anem de tarda' amb Goyo Prados, 'Amics i coneguts' amb Sílvia Tarragona i 'Metròpoli' amb Xavi Collado.

'Realpolitik'. Es la nova aposta d'aquesta temporada de Ràdio 4. 'Realpolitik', dirigit i presentat per Olga Ruiz, repassarà l'actualitat política amb un anàlisi pausat i rigorós. S'emet de dilluns a divendres de 23h a 24h, 'Realpolitik' parlarà cada nit de política i de les seves circumstàncies.

Nou espai diari d'actualitat política 'Realpolitik

'El matí a Ràdio 4'. Una temporada més torna el magazine de matí de Ràdio 4. Cinc hores en directe cada dia per seguir de prop l'actualitat amb els seus protagonistes. Una primera part informativa que es complementa amb entrevistes als més reconeguts actors, cantants o escriptors. Està dirigit i presentat per Ramon Castelló i s'emet de dilluns a divendres de 7h a 12h.

Una temporada més torna el magazine El matí de Ràdio 4

'Anem de tarda'. La tarda de Ràdio 4 segueix tenint una mirada pròpia. El director i presentador del magazine Goyo Prados obre els micròfons de la ràdio pública per acompanyar els oients amb el seu segell personal. Els protagonistes culturals i socials passen per 'Anem de tarda', de dilluns a divendres de 16h a 19h.

'Anem de tarda', una mirada pròpia a la tarde de Ràdio 4

'Metròpoli'. En aquell moment del dia en que acaba el matí i comença la tarda, arriba 'Metròpoli' a Ràdio 4, un espai on els convidats poden explicar els seus projectes i ambicions. De dilluns a divendres de 12h a 13h i de 14h a 16h, dirigit i presentat per Xavi Collado.

'Amics i coneguts'. Els caps de setmana diferents i entretinguts són els de Ràdio 4. Els matins de dissabte i diumenge de 9h a 13h escoltarem les veus més destacades de la cultura i els col·laboradors més especials. 'Amics i coneguts' està dirigit i presentat per Sílvia Tarragona.

Els caps de setmana més diferents i entretinguts amb 'Amics i coneguts'

Ràdio 4 completa la seva programació amb espais culturals, musicals, cinematogràfics, mediambientals, literaris, esportius, d'economia, d'emprenedors i de tendències, entre d'altres.