Enlaces accesibilidad

Parlem amb els escriptors Gabi Martínez i Àlvaro Colomer sobre les seves novel·les

  • La cara més fosca de Nova York, amb la mirada del fotògraf Weegee
  • La companyia “T de teatre” celebra 25 anys d’existència amb “E.V.A.”
  • Teia Moner: referent en el món de la màgia, els titelles i els espectacles infantils
  • Descobrirem a ISAMAT, un cartellista i dibuixant, a més de biòleg i genetista

Per
Punts de vista - 20/07/2017
Domingo de Pascua, el sastre se pone su traje mas elegante

Domingo de Pascua, el sastre se pone su traje mas elegante Weegee International Center of Photography Cortesía Colección M. M. Auer

Barcelona és plena ara mateix de magnífiques mostres de fotografia, com la que podeu visitar a la Fundació Foto Colectania del barri del Born, titulada “Weegee by Weegee”, que compta amb un centenar de fotografies provinents de la col·lecció “M+M Auer”, de Suïssa. Amb les impactants fotografies del Nova York de Weegee començem el “Punts d’aquesta setmana”.

FOTOGRAFIA: EL NOVA YORK DE “WEEGEE”

Weegee sentado en un taburete escribiendo a maquina en el maletero de su Chevrolet

Weegee sentado en un taburete escribiendo a maquina en el maletero de su Chevrolet Weegee International Center of Photography Cortesía Colección M. M. Auer

Arthur H. Fellig, polonès d’origen i conegut com a Weegee va ser un fotoperiodista de Nova York que durant els anys trenta i quaranta del segle XX va retratar la cara més fosca de la ciutat dels gratacels. Tenia el seu laboratori al cotxe i sempre era el primer en publicar les fotografies de sucessos, assassinats, detencions… …de la ciutat que mai no dorm. La cita del programa és doncs una frase de Weegee que hi ha transcrita a una de les parets de Foto Colectania i diu així:

“La meva càmera era la meva vida,

el meu amor, la meva làmpada d’Aladí”.

Weegee, fotoperiodista

Punts de vista - La cara més fosca de Nova York, amb la mirada del fotògraf Weegee

“E.V.A.” DE LES T DE TEATRE

"E.V.A " pel grup teatral 'T de teatre' tve

De teatre, entre les múltiples propostes interessants que hi ha aquest mes de juliol, la Margaret Rius ha triat la nova aventura de la companyia “T de teatre”, que celebra 25 anys d’existència. “E.V.A.” és una història sobre el dolor en format de comèdia dramàtica amb quatre històries creuades. I és que hi ha molt tipus de dolor analitzables segons l”E.V.A.”, l’Escala Visual Analògica del dolor: dolors físics, crònics, vitals, de l’ànima… Hem entrevistat a les quatre actrius i fundadores de la companyia: ROSA GÀMIZ, MARTA PÉREZ, ÀGATA ROCA I CARME PLA.

'T de teatre' celebren 25 anys d'existència

LITERATURA: GABI MARTÍNEZ I ÁLVARO COLOMER

Refugi Elizalde

Refugi Elizalde tve

De literatura, aquesta setmana tenim una proposta singular: un diàleg entre dos escriptors a qui hem convidat a visitar el Refugi Elizalde, un dels molts que queden de la guerra del 36 espanyola. Els escriptors GABI MARTÍNEZ i ÁLVARO COLOMER ens expliquen i conversen sobre els temes de fons de les seves respectives novel·les: “Las defensas” i “Aunque caminen por el valle de la muerte”.

Els escriptors Gabi Martínez i Álvaro Colomer

TEIA MONER: TITELLAIRE DE PRESTIGI

Del món dels titelles tenim un reportatge signat per en Jordi Vila i Guillamet dedicat a la TEIA MONER, tot un referent en el món de la màgia, els titelles i els espectacles infantils. L’última obra de la companyia de la Teia, “Addaura Teatre” es titula “Mòbilus” i pertany al gènere que anomenem Teatre Visual. L’entrevista a la Teia Moner l’hem enregistrat a la seva casa de Palau-solità i Plegamans, on també hi ha un petit museu de titelles.

La titellaire Teia Moner

La titellaire Teia Moner tve

ISAMAT: CARTELLISTA I DIBUIXANT

Obra d'Isamat

Obra d'Isamat tve

I finalment, del món artístic descobrirem a ISAMAT, un cartellista i dibuixant que va exposar fa uns dies a la Galeria Pigment, al carrer de Rosselló. A banda d’artista, Isamat és també Llicenciat en Biologia per la Universitat d’Edimburg i Doctor en Genètica Molecular per la Universitat de Cambridge.

Tot això i algunes sorpreses més de regal, el dijous 20 de juliol al “Punts de Vista”, a La 2 de TVE-Catalunya. I ja ho sabeu: en cultura tot és qüestió de “Punts de Vista”. Continuarà…