Enlaces accesibilidad
Especial Sant Jordi

Xavi Ayén ens guia pel seu viatge literari

  • Fem un avanç de la diada literària i cultural de Sant Jordi que s’acosta
  • Comença per Sant Jordi un nou festival, el Barcelona Sant Jordi Film Festival
  • Dirigida per Oriol Broggi, “Boscos” és una reflexió poètica sobre el mal
  • “Delafé” ens parla del seu darrer àlbum en solitari “La fuerza irresistible”
  • Tot això, el dijous 20 d’abril al “Punts de Vista”, a les 19:30 del vespre, a La 2

Per
Punts de vista - 20/04/2017

Aquesta setmana el “Punts de vista” és un programa del tot literari, un avanç de la diada literària i cultural de Sant Jordi que s’acosta. Comencem el programa amb un clip que hem filmat a la llibreria La Central del Raval, amb una selecció de novetats literàries, encapçalades per la lúcida frase de l’escriptor Michael Houellebecq que obre el programa:

“Viure sense llegir és perillós perquè obliga a conformar-se amb la vida”

També de literatura tenim dos reportatges que ha enregistrat en Salva Rich. Un primer recull està dedicat a tres ciutats molt literàries, escenaris de diferents novel·les que trobareu a les llibreries aquest Sant Jordi. “Habana Réquiem” és una novel·la criminal del cubà VLADIMIR HERNÁNDEZ. “La setena funció del llenguatge”, de LAURENT BINET és també un thriller però aquest situat a París. I finalment, “No eres lo que dicen de ti” de HANNA LINDBERG s’ambienta en una freda i misteriosa Estocolm.

I un segon reportatge literari és el que dediquem al nou llibre de l’escriptor i periodista JORGE CARRIÓN, titulat “Barcelona. Llibre dels passatges”.

"La vuelta al mundo en 80 autores", de Xavi Ayén

També l’entrevista de la setmana és del tot literària, enregistrada per la Montse Elias i l’Arantxa Tormo i un equip de càmeres a la llibreria de viatges Altair, un espai ideal per conversar amb el periodista XAVIER AYÉN, que ha publicat l’assaig d’entrevistes titulat “La vuelta al mundo en ochenta autores”, tot un seguit d’entrevistes a grans noms de la literatura actual.

Col·laborador habitual del diari “La Vanguardia” amb Xavi Ayén parlem d’escriptors i de literatura, de grans autors que ha entrevistat arreu del món com UMBERTO ECO, JOSÉ SARAMAGO, HARUKI MURAKAMI, JAVIER MARÍAS i tants d’altres.

Xavi Ayén també és l’autor d’”Aquellos años del boom”, un assaig publicat l’any 2014 i que és ja una obra de referència, una investigació periodística sobre els escriptors llatinoamericans com Gabriel García Márquez o Mario Vargas Llosa, que molt vinculats a Barcelona i sota la batuta de Carme Balcells van revolucionar la literatura del segle XX.

"Boscos", de Wadji Mouawad, a la Biblioteca de Catalunya tve

"Boscos", de Wajdi Mouawad

I també, el cinema i el teatre de la setmana els hem vinculat a l’àmbit literari. A l’escenari únic de la Biblioteca de Catalunya s’hi representa “Boscos”, de la Companyia La Perla 29. Dirigida per Oriol Broggi, “Boscos” és una reflexió poètica sobre el mal i les guerres, basada en un texte de Wajdi Mouawad.

Barcelona Sant Jordi Film Festival

Barcelona Sant Jordi Film Festival

Barcelona Sant Jordi Film Festival tve

I de cinema, comença per Sant Jordi un nou festival, el Barcelona Sant Jordi Film Festival, que tindrà lloc als cinemes Verdi del barri de Gràcia. S’hi projectaran una trentena de pel·lícules i comptarà amb presències internacionals destacades com l’actor RICHARD GERE o el director BERTRAND TAVERNIER.

"Norman", amb Richard Gere tve

“La fuerza irresistible”, de Delafé

"La fuerza irresistible", de Delafé tve

I finalment, de música, aquesta setmna en Jordi Vila i Guillamet ha passejat pel barri del Raval en companyia d’OSCAR D’ANIELLO, del grup “Delafé”, ara sense les Flores Azules. “Delafé” ens parla del seu darrer àlbum en solitari “La fuerza irresistible” i també del videoclip animat de l’àlbum i de la seva passió per la bicicleta.

Tot això i algunes sorpreses més de regal, el dijous 20 d’abril al “Punts de Vista”, a les 19:30 del vespre, a La 2. I ja ho sabeu: en cultura, tot és qüestió de “Punts de vista”. Continuarà…