Enlaces accesibilidad

La 60 edició dels Premis Sant Jordi de Cinema de Ràdio 4, èxit a les xarxes

  • Els Premis Sant Jordi de cine del programa Va de cine de Ràdio 4 fan 60 anys
  • Imanol Arias guanya el premi Trajectòria i Fernando Colomo a la direcció
  • Els oïdors de Ràdio 4 trien com a millors pel·lícules Truman i La família Bèlier

Per
60 edició dels Premis Sant Jordi de Cinema de Ràdio4

Sense espectadors no hi ha seté art i sense tuitaires no hi hauria tendències. Anit, els actors, a actrius, productors, directors i tècnics de cinema es van trobar a la Gala de lliurament dels Premis Sant Jordi de Cinematografia que atorga Ràdio 4.

Aquesta festa del cinema arriba a la seva 60 edició. I actualment és Conxita Casanovas qui ho fa possible desde la direcció del programa Va de cine de Ràdio 4.

La festa, a l'Antiga Fàbrica Damm de Barcelona, va ser seguida pels amants del cinema a les xarxes socials, Facebook, Instagram i Twitter. En aquesta darrera, l'etiqueta #PremisSantJordi va a ser tendència durant la vetllada.

Colomo va recollir el seu segon Premi Sant Jordi

El director de cinema Fernando Colomo va recollitr el premi per ‘Isla bonita’, cinta participada per RTVE, que ha estat reconeguda com a millor pel·lícula espanyola. Emocionat, va recordar en donar les gràcies que l’any 1977 ja va rebre aquest premi i que va ser el primer de la seva carrera. Llavors presentava ‘Tigres de papel’: "és per a mi el premi més important que m’han donat i li tinc molta estimació.” També va donar les gràcies a RNE i a Conxita Casanovas, presidenta del jurat, “conspiradora i culpable de tot”.

El director Sergi Pérez va recollir el premi a millor opera prima per “El camí més llarg per tornar a casa’, “una pel·lícula en la que va creure molt poca gent i que comptava amb molts pocs diners”, ha explicat.

L’actriu Natalia de Molina, premiada com a millor actriu expanyola per la seva interpretació a la pel·lícula ‘Techo y comida’, va dir que han estat molt valents donant-li aquest premi, “perquè costa molt tirar endavant pel·lícules com aquesta amb personatges que no són ficticis, si no de carn i ossos”.

Casablanc va explicar que havia estat a la Damm de petit...

Pedro Casablanc, millor actor español per ‘B, la película’, va donar les gràcies a Ràdio 4, a RNE, a tota la professió del cinema a Catalunya i al director de la pel·lícula “per la seva tenacitat i constància en fer-la realitat”. Casablanc va recordar que havia estat de petit a l'Antiga Fàbrica Damm... Quan un parent seu emigrant a Catalunya hi treballava i el va anar a visitar. "Recordo llavors, com quan funcionava aquest espai", va dir amb emoció.

Laia Costa va guanyar el premi a millor actriu de pel·lícula estrangera pel seu paper a ‘Victoria’. La jove actriu espanyola va agrair el jurat per votar una pel·lícula rodada “en un pla sequència de 140 minuts, sense enganys i sense muntatges.”

60 edició dels Premis de Sant Jordi de Cinematografia

galeria de fotos dels premisats

anterior siguiente
17 Fotos 1 / 17 ver a toda pantalla

Imanol Arias, emocionat pel seu premi a la Tarjectòria

Enguany, el Premi Especial a la Trajectòria ha estat per a l’actor Imanol Arias, que va dir anit que “aquest premi em venia gros si no fos per tota la gent que m’ha acompanyat des que als 11 anys em van posar un nas de pallasso”. “He descobert que aquesta feina no és res si no es fa en companyia d’altres.” I ha assegurat que “m’agradaria continuar treballant amb la gent jove que no vol envellir com la família Anacleto. Em proposo intentar-ho des d’aquest costat molts anys més

Arias va dedicar el Sant Jordi també a la seva dona -Irene Meritxell, present a la Gala, i va dir que compartirà també amb ella la festa de Sant Jordi d'aquí pocs dies.

Per Imanol Arias, el premi va lligat a la festa de Sant Jordi

David Alfaras, soci fundador d’Alfa Pictures, va recollir el Premi Especial a la Indústria. Alfaras es va mostrar molt orgullós de poder continuar en aquest negoci de la distribució i va agrair a RNE, Ràdio 4 i a Conxita Casanovas, el premi.

A l’apartat internacional, la cinta ‘Mad Max: furia en la carretera’ de George Miller va aconseguir el premi a millor pel·lícula estrangera. I Marc Rylance per la seva interpretació en ‘El puente de los espías’, el Sant Jordi al millor actor de pel·lícula estrangera.

I escollits pels oïdors, les Roses de Sant Jordi

Els premis Roses de Sant Jordi els decideixen els oïdors: enguany els han rebut la película Truman dirigida per Cesc Gay i participada per RTVE, com a millor pel·lícula espanyola, i ‘La familia Bélier’, comèdia dirigida pel cineasta francés Eric Lartigau, com a millor pel·lícula estrangera.

Els periodistes Núria Ramírez i Goyo Prados van presentar la Gala i van bufar, en nom de tots els presents, les espelmes de pastís pels 60 anys dels Premis Sant Jordi de Cinematografia de RNE a Catalunya.

Núria i Goyo també van recordar que enguany Ràdio 4, la primera ràdio en català, celebra el seu 40 aniversari.