Enlaces accesibilidad

Pilar Almagro i Espigoladors

  • Avui coneixerem Pilar Almagro la seva màxima responsable l’empresa Vertisub
  • Descobrirem la iniciativa agrària que va posar en marxa Mireia Barba per treure profit dels cultius descartats i donar-los un ús alimentari i social. Són els “Espigoladors”

Per
Tinc una idea - Pilar Almagro i Espigoladors

Des de fa 25 anys l’empresa Vertisub es dedica a realitzar treballs subterranis i d’alçada en grans edificis arreu del món. Avui coneixerem Pilar Almagro la seva màxima responsable. També descobrirem la iniciativa agrària que va posar en marxa Mireia Barba per treure profit dels cultius descartats i donar-los un ús alimentari i social. Són els “Espigoladors”

Pilar Almagro: una dona d’alçada

Pilar Almagro dirigeix Vertisub, una empresa de Ripollet que des de fa 25 anys està especialitzada en treballs d’alçada i profunditat. Realitzen des de reparacions d’edificacions i monuments emblemàtics fins a intervencions en centrals nuclears o rescats a indrets complicats. Malgrat tenir seus a Xile, Perú, Colòmbia i Anglaterra, per la seva màxima responsable Vertisub “es una empresa familiar que mouen les persones” i funciona, afegeix Almagro, “com una escala mècànica ascendent, sempre amunt”.

Pilar Almagro, màxima responsable de Vertisub amb Marta Cáceres

Pilar Almagro, màxima responsable de Vertisub amb Marta Cáceres

Espigoladors: una segona oportunitat

“Espigolar” significa aprofitar les fruites i verdures descartades un cop feta la collita general. Amb aquesta finalitat Mireia Barba va crear Espigoladors, una empresa social que té per objectiu donar una segona oportunitat a aquells aliments que han quedat abandonats als camps. Amb l’ajuda de voluntaris, aquests fruits espigolats es reparteixen al Banc d’Aliments i altres punts on s’aprofiten. És el cas de botigues solidàries i obradors com el de Can Garriga, que fabrica patés i melmelades sota la marca “im-perfectes”, amb l’assessorament de la xef Ada Parellada. En paraules de la Mireia Barba, “el que volem és potenciar aquesta barreja més transversal de persones: aquí tothom és igual recollint aliments”.

Mireia Barba creadora de Espigoladors amb Montse Melià

Mireia Barba creadora de Espigoladors amb Montse Melià