Enlaces accesibilidad

100 anys d'Els Pastorets de Folch i Torres

  • Commemorem actualment els 100 anys de la primera representació de "Els Pastorets"
  • L'obra de Josep Maria Folch i Torres és la més representada de tota la literatura catalana
  • Podeu veure-la completa en la representació de la companyia L'Espantall, de Manresa

Per
100 anys de Els Pastorets de Josep Maria Folch i Torres
100 anys de Els Pastorets de Josep Maria Folch i Torres

Enguany i durant tot l'any 2016 commemorem els 100 anys de la primera representació de l'obra "Els Pastorets" de l'escriptor Josep Maria Folch i Torres.

És l'obra que més cops ha pujat dalt l'escenari de tota la literatura catalana: l'han representat professionals, aficionats, avis, nens i nenes, pares, mares, mestres i alumnes... Els petits de l'escola fent d'angelets, els que tenen cara de trapella de pastors... Molts han gaudit de l'ofici o de les hores lliures per ajudar tot dirigint, cosint túniques o penjant llums com el lampista més expert. En moltes ocasions ha estat un col·lectiu sencer qui s'hi ha implicat, des d'ateneus de barri a companyies de teatre, per oferir l'obra especialment les dates de Nadal.

TVE Catalunya va enregistrar la representació de la companyia L'Espantall, de Manresa, i la va emetre el 25 de desembre de 1985. Gaudiu-ne!

Precisament per completar el perfil de l'autor, també hem recuperat de l'Arxiu de TVE Catalunya un capítol del programa La ciutat dels llibres, de Maria Aurèlia Capmany, dedicat a Josep Maria Folch i Torres. Hi conversa amb l'escriptor Pep Albanell.