Enlaces accesibilidad

TVE Catalunya estrena a La 2 el documental "La memòria de la plaça"

  • Aquest cap de setmana coneixerem la història de la plaça Reial de Barcelona
  • El documental inclou imatges històriques i repassa l'activitat de bars i locals
  • Estrena diumenge 2 d'agost a les 12:20h a TVE Catalunya a La 2

Per
Especial TVE Catalunya- "La memòria de la plaça (de La Vanguardia al Sidecar)"

En diumenge, un dia per pasejar i badar a les places de les vil·les i ciutats, coneixem a TVE Catalunya la història i alguns moments concrets dels milers de persones que han passat per una de les més famoses, la plaça Reial de Barcelona.

Situada al barri antic de la ciutat, prop del port, el passeig més concorregut -la Rambla- i els carrers estrets que sovint amaguen històries que no volen soroll, la Reial ens parla sobretot de veïns de sempre, nouvinguts, músics, ballarins, mariners nord-americans, persones de tota condició a qualsevol hora i sobretot dels que gaudeixen la música o la nit.

La plaça Reial de Barcelona en una imatge actual tve

Hi han passat molts anys treballadors com els de la primera rotativa de La Vanguardia. I també empresaris de caus musicals, gent de diferents estils musicals... Diversos protagonistes ens ho expliquen a "La història de la plaça" que té com a subtítol "De La Vanguardia al Sidecar".

És un documental dirigit pel periodista i director de cinema i televisió Morrosko Vilasanjuán, que anteriorment ja ha rodat produccions sobre la ciutat de Barcelona, música i art.