Enlaces accesibilidad

Noves formes de vendre art

  • Cada vegada hi ha més artistes, sales d’art i compradors que aposten per Internet per fer més accessible la cultura al gran públic.
  • Us presentem el cas de Javier Torrescasana, cofundador d’una agència de viatges especialitzada en turisme per a persones amb alguna discapacitat.
  • Entrevistem Jordi Nadal, director i fundador d’una editorial independent

Per
Tinc una idea - 26/04/2015

Tinc una idea

El programa de TVE Catalunya que recull el testimoni de persones emprenedores, està dirigit per Miquel Peralta.

S’emet els diumenges a les 12:30 hores per La 2

Cada vegada hi ha més artistes, sales d’art i compradors que aposten per Internet per fer més accessible la cultura al gran públic. Avui coneixerem noves professions i noves formes de difondre i vendre peces d’art. També us presentem el cas de Javier Torrescasana, cofundador d’una agència de viatges especialitzada en turisme per a persones amb alguna discapacitat. I entrevistem Jordi Nadal, director i fundador d’una editorial independent que ens explica, aquesta setmana de Sant Jordi, alguns dels secrets per publicar un bon llibre.

Noves formes de vendre art

A poc a poc el nombre d’artistes, sales d’art i compradors que aposten per Internet com a mètode de difusió i de venda va creixent. Avui coneixem noves professions i noves formes de vendre una peça d’art per tal que sigui més proper i assequible pel públic.  Maite Castellet, fundadora de Feel Art, ens comenta que: “Malauradament, crec que encara hi ha el prejudici que l’art només és per experts, rics i milionaris. A mi m’agradaria que es popularitzés tal com ha passat amb el vi”. Marina Pelegrí,  directora de Setdart.com, afegeix: “Nosaltres subhastem 200 peces cada dia. Hi ha una gran oferta dinàmica per la gent que vol vendre perquè tot és molt immediat. La difusió d’Internet és extraordinària i ha obert la nostra empresa al món”.

Turisme per a tothom

També entrevistem Javier Torrescasana,  un dels socis de Barcelona Special Traveler, la nova agència de viatges de Barcelona especialitzada en el turisme accessible. La idea de crear aquest projecte va sorgir de la seva pròpia experiència, ja que Javier té un fill amb una discapacitat neurodegenerativa. Javier ens explica: “Un dels serveis principals que donem és l’allotjament. Hem estat durant mesos revisant totes les habitacions de més de 150 hotels de la ciutat, així quan un client ens demana un hotel el que fem és creuar la base de dades amb les seves necessitats per donar-li la millor resposta que pot oferir Barcelona”. A més dels serveis d’allotjament també organitzen actes lúdics, com ara activitats d’esquí o de surf.

Jordi Nadal: Plataforma Editorial

Aquesta setmana de Sant Jordi, recuperem l’entrevista de Jordi Nadal, director i fundador de Plataforma Editorial, una editorial independent que té com a objectiu descobrir obres autèntiques i autors amb talent capaços d’emocionar als lectors. Nadal, que ha començat des de zero aquest projecte ja consolidat, ens explica: “Tenint sort, molta il·lusió, ganes, lluitant, experiència, amics, una mica de capital amb què començar i tenint molta humilitat i ganes de realitzar coses en les quals creus es pot tirar endavant un projecte començat des de zero”.

I els nostres TUI o consells:

"Mira la gent i les coses d’una altra manera"

Miguel Udaondo, del llibre Tú eres tu coach

"La rapidesa i la lentitud són conceptes molt subjectius"

Catherine l’Ecuyer, del llibre Educar en el asombro