Enlaces accesibilidad

El poble de la mel

  • Presentem una empresa que fa més de cinc generacions que es dedica al negoci de la mel i ara ha decidit crear una mel de luxe que vol exportar arreu del món.
  • Podreu conèixer les start-ups més innovadores que hem trobat al saló dels emprenedors del Mobile World Congress.
  • Entrevistem Núria Betriu, la responsable de l’agència de competitivitat de la Generalitat que ens explicarà com es poden millorar els petits projectes empresarials.

Per
Tinc una idea - 12/04/2015

Tinc una idea

El programa de TVE Catalunya que recull el testimoni de persones emprenedores, està dirigit per Miquel Peralta.

S’emet els diumenges a les 12:30 hores per La 2

Al programa d’avui us presentem una empresa que fa més de cinc generacions que es dedica al negoci de la mel i ara ha decidit crear una mel de luxe que vol exportar arreu del món. També podreu conèixer les start-ups més innovadores que hem trobat al saló dels emprenedors del Mobile World Congress. I entrevistem Núria Betriu, la responsable de l’agència de competitivitat de la Generalitat que ens explicarà com es poden millorar els petits projectes empresarials.

El poble de la mel

Perelló es coneix com el poble de la mel perquè aquesta és la seva principal indústria. L’empresa Mel Muria és una de les més antigues i ara ha decidit crear un producte d’alta qualitat amb l’objectiu d’apostar per la internacionalització.

Rafael Muria, propietari de Mel Muria, ens explica: “Hem decidit crear Art Muria, una mel de luxe. Creiem que era el moment de fer-ho perquè pensem que tenim l’experiència i el saber fer que ens han donat els nostres avantpassats. Hem creat aquest nou producte seleccionant la millor mel i fent un packaging molt adequat per finalment obtenir un producte de gran qualitat”.

Amb aquesta nova mel de luxe Mel Muria exporta a mercats exigents com l’europeu i també es pot trobar a restaurants d’alt nivell.

Fent negoci amb el mòbil

Les start-ups que creen aplicacions per als mòbils no paren de créixer. Les novetats en el món de les aplicacions del mòbil volen fer-se lloc entre les grans empreses i els consumidors.

Al programa d’avui podrem conèixer algunes de les star-ups que hem trobat en el 4YFN (4 Years From Now), el saló dels emprenedors que s’ha realitzat paral·lelament amb el Mobile World Congress.

Aleix Valls, el director del saló 4YFN, ens comenta: “Aquest any hem apostat per un nou espai que es diu Innovation Market que el que vol és oferir la possibilitat a les noves start-ups de tenir un espai permanent on poder exhibir els seus projectes. Ha sigut un èxit i hem tingut més de 220 start-ups exposant els seus productes durant aquests tres dies.”

Núria Betriu, “acció” a tot el món

També podrem conèixer Núria Betriu,  consellera delegada d’Acció, l’agència de competitivitat de la Generalitat, que ens explicarà com els petits projectes empresarials poden millorar i tirar endavant.

Betriu ens explica: “Catalunya té una actitud emprenedora, amb gent amb capacitat d’assumir lideratges, creativitat, innovació i, a més, tenim un ecosistema cada vegada més procliu a què aquesta actitud emprenedora surti i tingui capacitat de desenvolupar projectes amb èxit”.

Acció fomenta la innovació i la creació d’empreses i un dels seus principals objectius és la internacionalització de les empreses catalanes. Avui ja té 6 delegacions a Catalunya i 31 oficines arreu del món.