Enlaces accesibilidad

Un nou repte per a l'hospital Sant Joan de Déu

  • Us presentem la campanya de micromecenatge que ha posat en marxa l’hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona amb l’objectiu de millorar la Unitat pediàtrica de Cures Pal·liatives,
  • David Campos, prestigiós coreògraf i director que viu a Barcelona i que ha presidit l’últim concurs internacional de dansa clàssica de Tolosa de Llenguadoc.

Per
Tinc una idea - 17/03/2015

Tinc una idea

El programa de TVE Catalunya que recull el testimoni de persones emprenedores, està dirigit per Miquel Peralta.

S’emet els diumenges a les 12:30 hores per La 2

Al programa d’avui us presentem la campanya de micromecenatge que ha posat en marxa l’hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona amb l’objectiu de millorar la Unitat pediàtrica de Cures Pal·liatives, pionera a Espanya. També podreu tornar a veure el testimoni de David Campos, el prestigiós coreògraf i director que viu a Barcelona i que ha presidit l’últim concurs internacional de dansa clàssica de Tolosa de Llenguadoc. Campos ens parla sobre les dificultats de la gestió artística i sobre la seva trajectòria de més de trenta anys al món del ballet.

Un nou repte per a l’hospital Sant Joan de Déu

L’hospital de Sant Joan de Déu ha engegat una campanya per captar fons a través del micromecenatge per millorar la Unitat de Cures Pal·liatives, la primera creada a Espanya.

Al programa d’avui coneixerem una campanya de micromecenatge que s’ha posat en marxa amb la venda del llibre “Seguirem vivint”, de l’Elisabet Pedrosa,  que explica la mort de la seva filla Gina ara fa un any. Elisabet Pedrosa ens explica: “El dia següent d’haver mort la Gina ja tenia molt clar que prenia un compromís amb l’equip de pal·liatius pediàtrics, per ajudar-los a aconseguir els recursos necessaris perquè tothom pogués tenir les mateixes condicions en el camí a la mort que havia tingut la Gina”.

A més, entrevistem a Montse Rodríguez,  la mare de l’Àlex,  un nen que va néixer amb una paràlisi cerebral i és atès per la unitat. I també entrevistarem a la directora de planificació i a diferents professionals de la unitat perquè ens expliquin com funciona i què n’esperen de la campanya de micromecenatge.  

Sergi Navarro,  pediatra de la unitat, ens explica: “L’objectiu principal és poder arribar a més nens i més famílies de les que actualment arribem. La intenció és crear una xarxa de cures pal·liatives pediàtriques a tota Catalunya”. La campanya preveu aconseguir 30 mil euros i només durant el primer més ja n’han aconseguit 23 mil.

David Campos: viure de la dansa clàssica

També coneixerem el cas de David Campos, coreògraf i director que ha presidit l’últim concurs internacional de dansa clàssica de Tolosa de Llenguadoc. Aquesta professió ha estat molt castigada per la crisi, però tot i així David Campos va decidir obrir una escola de dansa a Barcelona juntament amb Irene Sabas.

David Campos diu: “Jo crec que t’has d’arriscar per aprendre alguna cosa, això sí, has de creure i has d’invertir tot, has de seguir al teu cor. Si no inverteixes, et quedes sempre en el mateix lloc i quan et quedes en el mateix lloc tot va en decadència”. La directora de l’escola, Irene Sabas afegeix: “Muntar una escola en un país que no és el teu era una aventura, un atreviment. Ha estat un repte molt gran, però crèiem molt en el ballet i sabíem que és una formació completa, per això, hem seguit endavant, començant per un alumne i de seguida l’escola va començar a tenir molts alumnes”.

I els nostres TUI o consells:

Les emocions s'encomanen. La calma també s'encomana

V. Alujas i G. Simó del llibre Arquitectura de la calma

Com prenem les decisions?

Pedro Bermejo, del llibre Neuroeconomía