Enlaces accesibilidad

Barça - Vila-real de la Copa del 1970-71

  • Gràcies a l'arxiu de TVE-Catalunya, pots reviure el partit de tornada de la Copa del 1970-71 en el que el Barça va eliminar al Vila-real
  • En el partit d'anada els blaugrana van perdre 1 a 0 i al Camp Nou va remuntar, amb gols de Martí Filosía i Dueñas
  • Amb Buckingam a la banqueta, al 1971 el Barça va quedar campió derrotant al València (3-4), amb gols de Zabalza (2), de Fusté i d'Alfonseda

Per
Arxiu - Barcelona - Villareal (1971). Els gols

Dimecres, 4 de març a les 20.00 h., es juga al Madrigal el partit de tornada de semifinals entre el Vila-real i el Barça. Al partit d'anada els blaugrana es van imposar per 3 a 1.

Aquesta és la tercera vegada que aquests equips es troben a la Copa del Rei. No fa tant al 2007-2008 es van trobar als quarts de final: 0-0 a Vila-real i 1-0 al Camp Nou. Deco va servir a la perfecció una falta lateral, i Henry va rematar de cap al fons de la xarxa. Al final el campió va ser el València que va eliminar al Barça a semifinals.

Però el que molts ja no recorden o recordem és que aquests dos equips ja es van trobar a la temporada 70/71, quan el Barça va acabar aixecant el títol.

Els setzens de final de la llavors Copa del Generalísimo de la temporada 1970-1971, van enfrontar a Barça i Vila-real, que llavors militava a 2ona Divisió. El partit d'anada es va disputar al Madrigal el 24 d'abril de 1971 en un partit en el que el barcelonista Paredes va marcar un gol en pròpia porta (1-0). El partit de tornada, que és el que hem recuperat, es va disputar una setmana després, el 2 de maig i en aquella ocasió el Barça no va perdonar: va guanyar el partit i l'eliminatòria gràcies als gols de Martí Filosia i Dueñas.

Precisament aquella temporada el Barça de Buckingham acabaria guanyant la Copa després de superar al Vila-real en els setzens de final, al Athlètic de Bilbao en els vuitens, el Deportivo de la Corunya en els quarts, l'Atlètic de Madrid en les semifinals i al València (3-4) a la final, amb gols de Zabalza per partida doble, de Fusté i d'Alfonseda.

Alineacions:

24-IV-71

VILLARREAL-BARCELONA 1-0

Villarreal: Alapont, Bernal, Loren, Espíldora, Eusebio, Linares, Casco (Debón 84'), Pedro, Burguete (Ureña 69'), Josa i Esteve.

Barcelona: Reina, Rifé, Paredes, Eladio, Torres, Costas, Rexach, Fusté, Dueñas (Asensi 69'), Marcial i Alfonseda.

Gol: Paredes (p.p.)

2-V-71

BARCELONA-VILLARREAL 2-0

Barcelona: Reina, Rifé, Gallego, Eladio, Torres, Costas, Rexach, Martí Filosía, Dueñas, Marcial i Asensi.

Villarreal: Alapont (Feliciano 36'), Bernal, Loren, Espíldora, Eusebio, Linares, Casco, Sosa, Burguete (Ureña 75'), Pedro i Esteve.

Goles: Martí Filosía 1, Dueñas 1