Enlaces accesibilidad

De cara a Xina

  • El comerç amb la Xina ha destapat necessitats noves i oportunitats de feina.
  • Podreu veure el cas d’un projecte mediambiental que permet recuperar i protegir la biodiversitat dels boscos del parc del Montnegre i Corredor.

Per
Tinc una idea - 15/02/2015

Tinc una idea

El programa de TVE Catalunya que recull el testimoni de persones emprenedores, està dirigit per Miquel Peralta.

S’emet els diumenges a les 12:30 hores per La 2

El comerç amb la Xina ha destapat necessitats noves i oportunitats de feina. Ens ho expliquen un advocat, una professora de xinès, una especialista en protocol i un directiu de la Casa Àsia a Barcelona. Al programa d’avui també podreu veure el cas d’un projecte mediambiental que permet recuperar i protegir la biodiversitat dels boscos del parc del Montnegre i Corredor. En aquesta iniciativa hi col·laboren particulars, entitats socials i financeres i institucions públiques.

De cara a xina

Al programa d’avui entrevistem quatre professionals que coneixen bé la Xina. I és que el comerç amb el gegant asiàtic ha destapat necessitats noves i oportunitats de feina. Ens ho expliquen un advocat, una professora de xinès, una especialista en protocol i un directiu de la Casa Àsia a Barcelona.

Entre altres coses diuen: “A la Xina funciona el guan xi que vol dir “"relació, interacció a llarg termini"” i funciona molt el guan xi de contactes. Si no existeix aquesta relació és molt difícil fer negocis”.

Aquests professionals ens diuen també que els xinesos “busquen tota aquella cultura europea de les grans ciutats com París o Barcelona. Els agrada el disseny "Made in Europe" perquè són productes molt fiables. Per tot això Europa té moltíssim atractiu pels xinesos”

La reconversió d’un territori

Al programa d’avui també podreu veure el cas d’un projecte mediambiental que permet recuperar i protegir la biodiversitat dels boscos del parc del Montnegre i Corredor. En aquesta iniciativa hi col·laboren particulars, entitats socials i financeres i institucions públiques.

Un dels promotors de la iniciativa Ramon Masnou explica “aquí, a la Vall de Fuirosos s’hi fa cultura, història, diversitat i protecció contra incendis”

I els nostres TUI o consells:

Les prioritats no es decideixen, es fan

Alfonso Alcántara,  del llibre #SuperProfesional

Tant la certesa com la incertesa són inherents a la condició humana

De la revista RE