Enlaces accesibilidad

Patricia Arribálzaga, pastisseria d'alta costura

  • Entrevistem Patricia Arribálzaga, considerada una de millors professionals de l’anomenada pastisseria creativa.
  • Coneixerem el cas de Mònica Colomé que ha engegat un projecte empresarial que fa un servei integral de reparació mòbil de motos.
  • Reportatge sobre com alguns refugis d'alta muntanya incorporen noves ofertes d'oci per tirar endavant el seus projectes.

Per
Tinc una idea - 1/02/2015

Tinc una idea

El programa de TVE Catalunya que recull el testimoni de persones emprenedores, està dirigit per Miquel Peralta.

S’emet els diumenges a les 12:30 hores per La 2

Al programa d’avui entrevistem Patricia Arribálzaga, considerada una de millors professionals de l’anomenada pastisseria creativa. Va néixer a Argentina, va estudiar pastisseria a França i a Anglaterra i avui és un referent internacional. Patricia ens obre les portes del seu taller a Sitges i ens explica com ha arribat a crear uns pastissos d'alta costura. I coneixerem el cas de Mònica Colomé, que tot i la seva joventut, ha engegat un projecte empresarial que fa un servei integral de reparació mòbil de motos. Finalment podrem tornar a veure un reportatge sobre com alguns refugis d'alta muntanya incorporen noves ofertes d'oci per tirar endavant el seus projectes.

Patricia Arribálzaga, pastisseria d’alta costura

Al programa d’avui entrevistem Patricia Arribálzaga,  considerada una de millors professionals de l’anomenada pastisseria creativa. Va néixer a Argentina, va estudiar pastisseria a França i a Anglaterra i avui és un referent internacional.

Patricia ens obre les portes del seu taller a Sitges i ens explica com ha arribat a crear uns pastissos d'alta costura. Patricia ens explica: “El millor consell que puc donar és fer les coses de forma coherent, a poc a poc, sense caure en fer grans inversions. Primer busco els clients i després ampliem el negoci”.

Moto in situ, convertir un paper word en una petita empresa

Al programa també coneixerem el cas de Mònica Colomé,  que amb 25 anys i tot i la seva joventut, ha engegat un projecte empresarial que fa un servei integral de reparació mòbil de motos. Amb uns socis inversors,  Mònica va començar el projecte des de zero “només amb un paper word i amb un títol que deia Moto in situ i amb quatre idees que els socis van definir. I amb 13 mesos va passar de ser aquest document word fins a tot el que és ara.

Durant el procés ha calgut fer absolutament tot, des de comprar el material, vehicles, domini web, contractar tot el personal, les eines, llogar el local, fer la instal·lació elèctrica. "Absolutament tot”.

Noves perspectives per un refugi de montanya

També podem tornar a veure un reportatge sobre com alguns refugis d'alta muntanya incorporen noves ofertes d'oci per tirar endavant el seus projectes. Kim Calbetó, del refugi de Montgarri, a la Vall d’Aran diu: “Tens els problemes que pots tenir amb un negoci d'hostaleria a Barcelona o a Vielha. Tot igual: has de fer declaracions d'IVA, has d'estar al cas de tot, les factures... Però és una hostaleria propera i et sents protector d'alguna cosa, d'aquest indret de natura i t'integres molt."

I els nostres TUI o consells:

El canvi és llei de vida

Mar Cantero, del llibre La vida es fácil si sabes simplificar

Creiem massa en les creences

Walter Riso, del llibre Pensar bien, sentirse bien