Enlaces accesibilidad

Sita Murt, dissenyadora de la feminitat

Per
Sita Murt, l'èxit de la feminitat a la moda

La dissenyadora igualadina Sita Murt ha estat present a diversos espais de TVE Catalunya, però sobretot al desaparegut Continuarà. La recordem en aquest recull d'imatges.

Murt ens ha deixat als 68 anys, després de lluitar temps contra el càncer i quan ja fa temps que els seus quatre fills s'encarreguen de l'empresa. La marca ha arribat amb Sita Murt ella a gairebé tota Europa: gran en el seu camp, la seva feina i el seu gust pel punt, els teixits i les formes ha esta reconeguda internacionalment.

En el vídeo que encaçala aquest text descobrim l'empresa de Sita Murt. Dissenyadora de moda, es va fer càrrec d'Esteve, l'empresa tèxtil del seu marit. I va arribar a convertir-la en una de les de referència de la moda femenina.

Al reportatge ens endinsem al departament de disseny, allà on treballa Sita. Ella mateixa ens mostra algunes de les peces que més li agraden de la nova col·lecció.

També podem escoltar-la il.lusionada davant l'obra que més li agradava del Museu Nacional d'Art de Catalunya, la Majestat Batlló. Ens ho explica a l'espai "El MNAC a 13 veus".

Continuarà - El MNAC a 13 veus: Sita Murt

I com no podia ser d'altra manera, Sita Murt va recollir un dels Premis Dolços a la festa de Continuarà la nit de Sant Jordi. Va ser el 2011.

Informatiu - Premis dolços "Continuarà"