Enlaces accesibilidad

Monestir De Les Avellanes

  • L’establiment és una antiga abadia del segle XII reconvertida pels germans maristes
  • Està situat al terme municipal d’Os de Balaguer, a La Noguera, envoltat de natura
  • Santa Maria de les Avellanes està estretament vinculat a l’entorn, que nodreix la taula

Per
Històries de taula i llit - Monestir de les Avellanes

Monestir de Les Avellanes

Carretera Comarcal 12, km181, 25612 Os de Balaguer, La Noguera

http://www.monestirdelesavellanes.com/

Twitter Oficial: @mavellanes

Facebook Oficial:

facebook.com/monestirdelesavellanes

Als responsables del Monestir de les Avellanes un dia un client els va demanar quin CD posaven al matí, per tenir-lo i endur-se a casa aquells cants d’ocells tant diversos. I és que a l’hostatgeria es viu un ambient de calma, envoltada de natura. Es vol oferir als hostes un parèntesi en la seva quotidianitat.

El descens de vocacions va portar l’ordre a obrir i aprofitar el monestir per als visitants

Situat al terme municipal d’Os de Balaguer, a La Noguera, l’establiment és una antiga abadia del segle XII reconvertida pels germans maristes. Hi van arribar a començaments del segle XX, fugint de la Setmana Tràgica. Durant anys va allotjar un seminari. El descens de vocacions va portar l’ordre a obrir-lo als visitants, ens explica el germà Ramon Benseny.

En van fer una hostatgeria i també una casa d’espiritualitat. L’hostatgeria -que funciona com qualsevol hotel- és un lloc de tranquil.litat i convivència, amb habitacions austeres, sense televisió, per convocar la pau exterior i interior.

A més de vetllar per l'esperit i els àpats, hi trobem joc de camp

L’establiment organitza i acull tota mena de trobades i cursos relacionats no només amb l’espiritualitat sinó amb el creixement i benestar personal. També nombroses activitats d’esport i aventura, especialment senderisme i BTT, que es poden practicar als entorns del monestir. També el joc de pistes anomenat geocaching.

Natura, cuina, arquitectura, obertura als sentits i calma, també a l'estudi i l'esport

Santa Maria de les Avellanes està estretament vinculat a l’entorn. Les vinyes que envolten el monestir, arriben a taula amb el fruit convertit en vi. Al restaurant, tots els productes són de la zona, de proximitat: embotits, formatges, el pa, l’oli... Com remarca el director de restauració, David Delgado, els agrada donar vida al territori i que els clients visitin als proveïdors per comprar-los provisions. Els plats tenen també molt present la tradició local, com l’emblemàtica 'cassola del tros'.

Natura, cuina, arquitectura, obertura als sentits i calma... són només algunes de les propostes que ofereix als visitants el Monestir de les Avellanes.