Enlaces accesibilidad

Món Sant Benet

  • Món Sant Benet és un hotel hotel tranquil en el monestir singular recuperat
  • És seu de la Fundació Alícia, que hi investiga la innovació tecnològica a la cuina

Per
Històries de taula i llit - Món Sant Benet

Món Sant Benet

Camí de Sant Benet de Bages s/n. Sant Fruitós de Bages (Barcelona)

Twitter Oficial

Facebook Oficial

Funsació Alícia

Twitter Oficial

Hi ha un lloc on podem arribar atrets per l’art de l’any 1000 o per les darreres investigacions en matèria d’alimentació i salut o, també, a la recerca d’un hotel tranquil o d’un restaurant estrellat. Són algunes de les possibilitats que ofereix Món Sant Benet.

Quan Caixa Manresa es va quedar el monestir de Sant Benet de Bages només pensava en preservar-lo. Però la idea va evolucionar i a més de restaurar l’edifici i crear una museografia avançada, es va recuperar també l’antiga casa de la família de Ramon Casas, es va crear un entorn turístic de qualitat i es va allotjar i potenciar Alícia, la fundació que investiga la innovació tecnològica en la cuina i tracta de millorar els hàbits en alimentació. I amb tot això es va inaugurar, ja en mans de la Fundació Catalunya La Pedrera, un espai renovat, el Món Sant Benet, l’any 2007.

Es va crear un entorn turístic de qualitat i es va allotjar i potenciar Alícia

Per tot el que va ser i és avui Món Sant Benet ens guia Bernat Martí. Va arribar a Sant Fruitós de Bages com a masover; malgrat haver estudiat Humanitats, es sentia vinculat a la terra i atret per la pau del lloc. Vivia a recer del monestir amb la seva família.

Ara s’ocupa dels horts ecològics que envolten els edificis i que tenen la doble funció d’ajudar Alícia en la recuperació de verdures i de nodrir al restaurant.

Un lloc únic arraulit en un racó de la Catalunya central

Bernat ens presenta al xef de l’Ó Jordi Llobet i el director d’Alícia Toni Massanés, entre d’altres persones vinculades a Món Sant Benet. Tots viuen amb intensitat i entusiasme l’encant d’un lloc únic arraulit en un racó de la Catalunya central.