Enlaces accesibilidad

Regina Santamaria, reinventar-se

  • Què fa avui Regina Santamaria?
  • Cadaqués: art, negoci i tramuntana
  • Sabrem com seran els telèfons mòbils del futur

Per
Tinc una idea - 13/04/2014

Tinc una idea

El programa de TVE Catalunya que recull el testimoni de persones emprenedores, està dirigit per Miquel Peralta.

S’emet els diumenges a les 12:30 hores per La 2

El restaurant Can Fabes, el primer que va obtenir 3 estrelles, està tancat. Quan va morir el seu fundador Santi Santamaria, la seva filla Regina va agafar-ne el relleu, però no se'n va sortir. Què fa avui Regina Santamaria? Com va viure tot el procés del tancament? Què en pensen els millors xefs d'avui? Al programa d’avui ho descobrirem.

Diuen que Cadaqués és el municipi amb més artistes per metre quadrat. Això, juntament amb el paisatge i la seva gent, facilita la compravenda d'obres d'art. Coneixerem el testimoni de dos creadors.

I sabrem com seran els telèfons mòbils del futur.

Regina Santamaria, reinventar-se

El restaurant Can Fabes, el primer que va obtenir 3 estrelles, està tancat. Quan va morir el seu fundador Santi Santamaria, la seva filla Regina va agafar-ne el relleu, però no se'n va sortir. Què fa avui Regina Santamaria? Com va viure tot el procés del tancament? Com va anar la subhasta de l’equipament de Can Fabes? Què en pensen els millors xefs d'avui? Al programa d’avui ho descobrirem.

Regina Santamaria, avui dia consultora d’Hostaleria i Turisme, explica: "Era el projecte del Santi, el projecte del meu pare. No era ni el meu projecte ni el del meu germà ni el de ma mare. Què ha fallat? Doncs que ell no hi ha estat més, que el seu projecte ha mort amb ell."

També entrevistem Joan Roca, xef d’El Celler de Can Roca, i coneixerem la seva opinió: "El tancament de Can Fabes ha representat, pel món de la gastronomia, la pèrdua d'un referent gastronòmic important i d'una visió ortodoxa de la cuina catalana."

Cadaqués: art, negoci i tramuntana

Diuen que Cadaqués és el municipi amb més artistes per metre quadrat. Això, juntament amb el paisatge i la seva gent, facilita la compravenda d'obres d'art. Coneixerem el testimoni de dos creadors.

Núria Duran és una de les artistes que viu a Cadaqués i on també es guanya la vida: “Venc més. És que a Cadaqués ve molta gent, i també ve molta gent amb poder adquisitiu alt. Venen col·leccionistes de fora que a lo millor estan per aquí donant una volta, passejant i a lo millor tens la casualitat que te'ls trobes."

També parlarem amb el pintor Javier Aznarez.  Va decidir deixar París i buscar la inspiració en un indret més tranquil: “Aquí a Cadaqués em sento molt bé, l'entorn m'ajuda a fer la feina, és un entorn molt tranquil i és el que necessito. La ciutat m'aclapara molt a nivell de soroll i d’informació.”

Bcn: la ciutat dels mòbils

I sabrem com seran els telèfons mòbils del futur. Entrevistem el director d’operacions de Cell Buddy, una empresa israeliana que ha creat una aplicació per mòbils per saltar-se el roaming, i també parlarem amb l’ex-editor del The Wall Street Journal Ben Rooney en la seva visita al Mobile World Congress..  

I els nostres consells o TUI (Tinc Una Idea)

“Les matemàtiques són molt més que el que s'explica a les aules”Miquel Capó,

 del llibre 100 qüestions de matemàtiques

“El càsting comença just entrant per la porta”

Maite Buenafuente, del llibre Ya te llamaremos