Enlaces accesibilidad
Nina: cantant, ballarina i actriu

Nina: "La veu és el nostre DNI sonor, és allò que ens representa"

  • Porta 30 anys cantant, ballant i actuant tant al teatre com a la televisió. Va ser la directora de l’acadèmia d’Operación Triunfo a Televisió Espanyola, durant 3 temporades
  • · Protagonista d’espectacles musicals com “Mamma Mia”, “Company”, amb Carles Sabater, o “Cabaret”
  • · Acaba de publicar “Amb veu pròpia”, un llibre sobre la veu i un elogi al seu ofici de cantant

Per
Gent de paraula - 19/01/14 - Nina

Gent de paraulaGent de paraula

Gent de paraula és un programa d'entrevistes personals, dirigit i presentat per Cristina Puig.

Cristina Puig és una periodista de llarga experiència al món de la televisió i una persona a qui agrada la conversa.

El programa defineix a la perfecció la mena de personatges que ella crida a seure al seu plató.

Gent de paraula s'emet els diumenge, a les 12.00 hores, a La 2 de TVE a Catalunya

La Nina és cantant, ballarina i actriu, tant de teatre com de televisió. Va començar a ser coneguda a través del programa de Televisió Espanyola “Un, dos tres...responda otra vez” “cap cervell està preparat per la fama” però el seu entorn la va ajudar a resituar totes les coses que li passaven.

També ha protagonitzat obres teatrals tant populars com “Mamma Mia” o “Company”.

Darrerament ha creat un Centre d’entrenament Integral del cos i de la veu que treballa a través del mètode Pilates. I acaba d’escriure un llibre, “Amb veu pròpia”. “Convino l’etapa empresarial i l’activitat artística que no deixo”

Sardanes, havaneres, flamenc...

Quan era petita, la Nina volia ser cantant. A casa seva tant s’escoltaven sardanes i havaneres com el flamenc que tant li agradava al seu avi. Però des de Pineda, el seu poble, veia impossible arribar a ser-ho “sé que no aconseguiré ser cantant perquè és molt difícil”. Afirma que ha arribat on és gràcies a la seva mare “la meva mare veia que passava alguna cosa molt especial amb la música i amb mi, i sempre ho va potenciar”

Amb 16 anys, la Nina cantava en orquestres, la seva primera escola. Pocs anys després apareix com hostessa al programa “Un, dos, tres ...responda otra vez” de TVE i la vida li canvia. Després vindran el Festival d’Eurovisió (1989), teatre i més televisió. També ha estat directora de l’acadèmia musical del programa de Televisió Espanyola “Operación Triunfo” d’on va treure un bon aprenentatge “el que m’agrada d’aquests programes és la fascinació que hi ha per la veu humana i pel cant”.

Gent de paraula - Nina: la meva mare veia que passava alguna cosa molt especial amb la música i amb mi

Passió per aprendre

Tot i que va haver de deixar els estudis als 14 anys per ajudar a casa, als 35 va fer les proves d’accés a la Universitat, la seva assignatura pendent, la seva il.lusió. Ara està a punt d’acabar la carrera de logopèdia, i és que s’ho passa bé estudiant “encara estudio i estudiaré fins que em mori” diu molt convençuda.

Durant els darrers 10 anys ha anat perfeccionant els estudis de la veu i ha tirat endavant el seu projecte vital, el Centre d’entrenament integral del cos i de la veu a través del mètode Pilates, a Sant Cugat del Vallès. “El projecte neix de la necessitat que sempre he tingut de preparar-me a fons per poder fer el meu ofici el millor possible” . I el descobriment del mètode Pilates basat en la relaxació muscular i la meditació activa ha estat una mena de miracle perquè cos i veu li han canviat absolutament: “jo ara canto molt diferent i m’ho passo molt millor”. En aquest centre s’estudia i s’entrena i si cal es rehabilita la veu.

Gent de paraula - Nina: la veu és el nostre DNI sonor

Primer llibre

Nina acaba d’escriure un llibre sobre les seves experiències professionals en els 30 anys dedicats a la música. “Amb veu pròpia” és un treball sobre la veu i un elogi al seu ofici de cantant. “Escriure ha estat molt terapèutic perquè m’ha tancat ferides que estaven obertes” explica, l’ha obligat a analitzar en profunditat molts moments de la seva vida. “El llibre crec que és, de les coses que he fet aquests 30 anys, la que més satisfaccions m’està donant”