Enlaces accesibilidad

Lluís Bassat al Taga

  • El publicista català més conegut, Lluís Bassat, pujarà al cim Taga
  • Una muntanya de 2.039 metres que domina les valls del Ter i del Freser
  • Ens parla de com la seva condició de jueu va marcar certs aspectes de la seva infància
  • I també de la seva relació amb els presidents Pasqual Maragall i Jordi Pujol

Per
Cims - Lluis Bassat puja al Taga

En aquest espai de CIMS, el publicista català més conegut, Lluís Bassat, pujarà al cim Taga, a la comarca del Ripollès, una muntanya de 2.039 metres que domina les valls del Ter i del Freser. 

En Lluís ha fet uns quants cims de la Cerdanya però mai ha estat al Taga i per a ell, als seus 71 anys, és tot un repte. La ruta comença a Ogassa, prop de Sant Joan de les Abadesses on ens endinsem a les antigues mines de carbó. En la foscor hi trobarem alguna sorpresa relacionada amb la llarga trajectòria d’en Lluís en el món de la publicitat i ens recordarà com es van gestar campanyes com les de “Som 6 milions”, la de deixar de fumar amb Johan Cruyff o també la de “No l’abandonis. Ell mai no ho faria”.

Al costat de l’església romànica de Sant Martí d’Ogassa, en Lluís ens parlarà de com la seva condició de jueu va marcar certs aspectes de la seva infància. Ben a prop hi ha el mas Mitjavila, on el Lluís i l’equip de Cims farem nit. Vora del foc, ens explicarà un niu de coses sobre la publicitat i intentarà trencar-ne uns quants tòpics. Li preguntarem si tot es pot vendre i com s’ha de vendre.

L’endemà, l’excursió consistirà en sortir de Col de Jou i fer els 400 metres de desnivell fins arribar al cim del Taga, per un terreny d’un pendent força amable. La boira ens acompanyarà gairebé tot l’itinerari i, sense pressa, anirem remuntant la verda falda de la muntanya.  Tot pujant per les pastures emboirades, parlarem amb el Lluís de la seva relació amb Pasqual Maragall i Jordi Pujol, del record dels Jocs Olímpics de Barcelona, de la seva batalla contra el sobrepès i de la seva passió per l’art.

Un cop al cim obsequiarem al Lluís amb una creació seva que ni tant sols ell conservava perquè se li va cremar en un incendi ja fa molts anys. Per la seva banda, ell ens regalarà un pensament adequadíssim per un programa com CIMS.