­ ­ ­ ­

Cims - Pep Riera puja al Turó de l'Home

  • En Pep Riera ens acompanya al Turó de l’Home
  • Al 1974 va ser un dels fundadors d’Unió de Pagesos, sindicat que va dirigir durant més de vint anys
Ampliar imatgePer començar, hem hagut de creuar un mar de fulles

Per començar, hem hagut de creuar un mar de fulles

Ampliar imatgeEn Pep Riera ha gaudit al llarg de tota l'ascensió

En Pep Riera ha gaudit al llarg de tota l’ascensió

Ampliar imatgeEn molts punts hem trobat neu sobre el camí

En molts punts hem trobat neu sobre el camí

Ampliar imatgeEn Pep ha compartit amb en Rogeli tota la seva experiència sindical

En Pep ha compartit amb en Rogeli tota la seva experiència sindical

Ampliar imatgeEls 1.712 metres d'alçada del Turó de l'Home no han estat un obstacle per al Pep Riera

Els 1.712 metres d’alçada del Turó de l’Home no han estat un obstacle per al Pep Riera

CIMS - RTVE.es 

En aquest capítol de Cims, en Pep Riera ens acompanya al Turó de l’Home, el punt més alt del massís del Montseny. Als seus 70 anys, en Pep Riera és probablement el pagès més conegut de Catalunya.

Al 1974 va ser un dels fundadors d’Unió de Pagesos, sindicat que va dirigir durant més de vint anys. Està acostumat a la duresa de la feina del camp, però no a caminar grans distàncies a la muntanya. Tot i això, l’equip de Cims confiem en que serà capaç d’assolir els més de 1.700 metres d’alçada del Turó de l’Home.

“M’ho he passat molt bé, m’ha agradat molt. Me’n recordava de quan havia pujat al Montseny fa molts anys. És un itinerari molt recomenable per a tothom, sobretot gent gran i nens. La pujada ha estat una capsa de sorpreses per tot el que ha anat apareixent durant el camí.”

És un itinerari molt recomenable per a tothom


Abans d’endinsar-nos a les fagedes del Montseny, hem fet una primera parada a Santa Maria de Palautordera, on en Pep Riera ha visitat l’hort de l’Escola Matagalls. Es tracta d’un hort que cultiven els alumnes i que proveeix d’hortalises de qualitat el menú del seu menjador. En Pep Riera és un gran defensor de l’agricultura de proximitat i quan ha tastat la crema de carbassa de l’hort que han preparat per dinar se li ha dibuixat un gran somriure a la cara.

Amb la panxa plena, ens hem dirigit cap a Santa Fe del Montseny, el lloc escollit per pasar la nit. Però abans que marxés el sol hem tingut temps de fer un tomb al voltant de l’estany. Un cop a la casa, hem segut vora el foc i hem parlaret amb en Pep Riera sobre el futur de la pagesia i les dificultats d’aquesta professió.
Al matí ens hem calçat les botes ben d’hora per començar l’ascensió. La ruta comença a la Font de Passavets, on hem aprofitat per omplir les cantimplores. Al llarg del camí hem atravessat rierols, fagedes i avetars, hem trepitjat la neu i hem trobat pous de glaç. Però sobretot, hem gaudit de la conversa amb un home que ha viscut molts anys en lluita per defensar el dret de la pagesia. Un Pep Riera que també és polític, activista, ecologista, nacionalista i anticapitalista. Un grapat d’etiquetes que defineixen aquest convidat de Cims, que ens donarà un punt de vista diferent. La mirada d’un sector en vies d’extinció.

 

Comentaris

301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Espacio reservado para promoción
cid:51570