Enlaces accesibilidad

Racons

El cap de Creus

  • Visitem "el lloc on els Pirineus es suïciden en el mar", en paraules de Dalí
  • Tot sobre el Cap de Creus, a Racons

|

Per
Racons - El Cap de Creus

 

Us convidem a conèixer alguns RACONS del Cap de Creus, el punt més oriental de la Península Ibèrica, envoltat pel Mediterrani i enventat per laTramuntana, el vent del Nord que conforma el caràcter dels seus habitants.

Pugem al Far que, a dotze kilòmetres de la costa, vigila la sots península com la seva antecessora llanterna romana.

Visitem Port Lligat, el centre de l’univers del genial Salvador Dalí, que identificava l’actual Parc natural del Cap de Creus com "el lloc on els Pirineus es suïciden en el mar". Aquí ens endinsem en la part submergida on descobrim la diversitat de la seva riquesa natural.

Coneixem el lligam de Cadaquès i la seva badia amb la llum i el mar que ha atret navegants, pirates, contrabandistes i, des de fa unes dècades, legions de turistes.

Xerrem amb el pintor japonès Shigeyoshi Koyama que va triar Cadaquès com a font d’inspiració per a crear i viure.

Pugem a una barca per anar trobar peix i descobrim que el Cap de Creus també es terra de vins amb la visita a un modern celler, ben integrat en el paisatge i en la Denominació d’Origen "Alt Empordà".

Monestir de Sant Pere de Rodes: prerromànic a Catalunya

Viatgem a través del temps en el Monestir de Sant Pere de Rodes, que presideix les contrades del Cap de Creus en las que el romànic també va deixar la seva petjada.

Coneixem que quan el romànic encara estava buscant el seu tret distintiu, els arquitectes de l’època van construir un conjunt monumental tan ambiciós i perfecte que ha perdurat fins a la nostra època: el conjunt monàstic de Sant Pere de Rodes.