Racons

La vall de Boí

  • Volem en parapent, coneixem un forner vocacional que fa un pa de pagès tradicional
  • Ens apropem a la muntanya de Barruera per passejar pels prats on comparteixen les pastures els cavalls hispano-bretons i les vaques de raça bruna dels Pirineus
alto:396, ancho:'550', flashcontentId:'videoplayer1208095', assetID:'1208095_ca_videos', location:'mmmedia', source:'video1208095'

Racons és una mirada al territori a través dels seus habitants. Una proposta que vol estimular als espectadors a emprendre el seu propi viatge a partir de les propostes que es realitzin des del propi programa.

RACONS 

Aquest 'Racons' ens porta fins a La Vall de Boí.

Volem en parapent per alguns dels seus indrets, coneixem un forner vocacional que fa un pa de pagès tradicional, ens apropem a la muntanya de Barruera per passejar pels prats on comparteixen les pastures els cavalls hispano-bretons i les vaques de raça bruna dels Pirineus.

Assistim a la repoblament de truites en el riu Noguera de Tort, veiem l'activitat de la pesca esportiva i visitem el balneari a Caldes de Boí que ofereix trenta-set fonts que brollen aigües de múltiples mineralitzacions.

Una especialista en etnobotànica ens parla de la gran varietat de plantes medicinals que creixen en aquesta zona. I com a complement dolç i saborós, ens explican com s'elaboren ecològicament les melmelades artesanals de fruits del bosc.

La música ve de la mà dels sons tradicionals dels acordions diatònics de les Cobles del Peirot, de l'Escola Era Folk, que ens interpretan antigues melodies.

El romànic de la vall de Boí

Una especialista del Centre Romànic ens presenta el formidable conjunt de vuit esglésies i una ermita romàniques de la Vall de Boí, com a mostra d'un moment de poder i prestigi de les famílies feudals del Pirineu.

Servien també per marcar el territori i per transmetre, a través de les seves pintures murals, els missatges que havien de conèixer els habitants que no sabien llegir ni escriure.

Encara conviu la tradició precristiana de la crema de les falles de Taüll amb la llegenda del Ball de Sant Isidre. Les esglésies i ermites són molt a prop dels nuclis de població i són obertes als visitants gairebé tots els dies de l'any.

Enllaços:

 

Comentaris

Espacio reservado para promoción
cid:'TE_SRACVER'