Enlaces accesibilidad
La propera setmana, 'Racons' ens porta a...

La Plana de Vic

Por
Racons - La Plana de Vic

Racons

Un viatge per alguns dels indrets, rutes o itineraris que ens ofereix l’àmplia varietat i riquesa de l’entorn natural i paisatgístic i del patrimoni cultural de Catalunya.

En cadascun dels 13 programes d’aquesta sèrie coneixerem, de la mà dels seus habitants, algunes de les destinacions més atractives de Catalunya i la seva vinculació amb el territori. A Racons veurem i escoltarem en primera persona els testimonis de la gent que hi viu o que hi treballa, i també descobrirem la seva relació i les seves històries amb els llocs que visitem de la geografia catalana.

Racons és una mirada al territori a través dels seus habitants. Una proposta que vol estimular als espectadors a emprendre el seu propi viatge a partir de les propostes que es realitzin des del propi programa.

La Plana de Vic és la destinació d’aquest capítol de "Racons". Començem el recorregut des de la plaça de l'Ajuntament per perdre’ns dins del gran Mercat de Vic, uns dels més antics i actius de Catalunya.

Visitem la seva mil•lenària catedral, pujem a la seva torre per veure tota la ciutat i visitem el Museu Episcopal, que va ser el primer museu de Catalunya.

Recorrem alguns carrers de la ciutat des dalt d’un segway. Descobrim el secret de la coca a cop de puny i també els que amaguen alguns dels racons més amagats dels seus carrers i edificis.

Ens acostem als paisatges escrits de la Plana, a través de dos indrets que tenen un llegat literari: a Folgueroles visitarem la seva Casa Museu de Jacint Verdaguer, i passejem per la ruta dedicada a Miquel Martí i Pol a Roda de Ter. Visitem les restes del poblat ibèric i medieval que es troben al Jaciment Arqueològic de l’Esquerda.

A més, la Laila Karrouch, autora del llibre "De Nador a Vic" ens portarà al seu racó preferit de la ciutat. I els components del grup La Iaia ens mostran els seus racons favorits de Vic.

Roures monumentals de la Malla i ruta Sant Sebastià

A la població de la Malla visitarem uns roures monumentals. Pujarem a l’ermita Sant Sebastià, un alt de 700 metres molt apreciat pels habitants de Vic i que ens ofereix una vista perfecta de la ciutat i de la Plana de Vic.