Anterior Muere Pedro Erquicia, histórico periodista de TVE y padre de "Informe Semanal" Siguiente MasterChef abre el domingo las cocinas de su sexta edición con unos aspirantes con más nivel culinario que nunca Arriba Ir arriba
Racons

El Baix Empordà medieval

|

Racons

Un viatge per alguns dels indrets, rutes o itineraris que ens ofereix l’àmplia varietat i riquesa de l’entorn natural i paisatgístic i del patrimoni cultural de Catalunya.

En cadascun dels 13 programes d’aquesta sèrie coneixerem, de la mà dels seus habitants, algunes de les destinacions més atractives de Catalunya i la seva vinculació amb el territori. A Racons veurem i escoltarem en primera persona els testimonis de la gent que hi viu o que hi treballa, i també descobrirem la seva relació i les seves històries amb els llocs que visitem de la geografia catalana.

Racons és una mirada al territori a través dels seus habitants. Una proposta que vol estimular als espectadors a emprendre el seu propi viatge a partir de les propostes que es realitzin des del propi programa.

En aquest capítol de "RACONS" us convidem a fer un itinerari pels vestigis medievals d’alguns dels pobles del Baix Empordà medieval. Un territori que ha estat cruïlla de pobles, cultures, exèrcits i invasors.


Una part del nostre territori que manté ben viva la petjada de la Catalunya Vella, nascuda al segle VIII de l'imperi caroling. Pobles murallats, castells, torres de guaita i esglésies romàniques conformen un paisatge medieval, sobretot a l'interior de la comarca, enormement atractiu per a ser gaudit amb molta calma.
Recorrerem els carrerons empedrats de Pals, Ullastret, Palau-Sator, ben protegits de tota mena d’enemics, així com Vulpellac i Peratallada, amb els seus castells gairebé inexpugnables. Pobles envoltats per nombroses masies i masos fortificats, alguns d’ells amb torres de vigilància. També ens aproparem als antecedents megalítics de la zona, amb els dolmens que encara romanen drets. I tot emmarcat pel paisatge extraordinari de l’Empordà, exuberant de natura, un lloc ple de racons per perdre-s’hi.

Un vol en globus aerostàtic


La comarca del Baix Empordà ens ofereix un amplíssim ventall d’activitats de lleure, culturals, gastronòmiques i esportives. En aquesta ocasió hem decidit pujar a un globus aerostàtic per gaudir, a vista d’ocell, de l’experiència única del vol en silenci. Una ruta aèria per l’atractiu territori del Baix Empordà per mirar de reconèixer cada poble i cada racó, des de l’aire.