Anterior La Noche Temática aborda la crisis financiera en el contexto del gran casino global Siguiente Los chicos de Brilla Bombilla aparcan su Food Truck de la competición de 'Cocineros al Volante' Arriba
Racons

El Baix Empordà medieval

|

En aquest capítol de "RACONS" us convidem a fer un itinerari pels vestigis medievals d’alguns dels pobles del Baix Empordà medieval. Un territori que ha estat cruïlla de pobles, cultures, exèrcits i invasors.


Una part del nostre territori que manté ben viva la petjada de la Catalunya Vella, nascuda al segle VIII de l'imperi caroling. Pobles murallats, castells, torres de guaita i esglésies romàniques conformen un paisatge medieval, sobretot a l'interior de la comarca, enormement atractiu per a ser gaudit amb molta calma.
Recorrerem els carrerons empedrats de Pals, Ullastret, Palau-Sator, ben protegits de tota mena d’enemics, així com Vulpellac i Peratallada, amb els seus castells gairebé inexpugnables. Pobles envoltats per nombroses masies i masos fortificats, alguns d’ells amb torres de vigilància. També ens aproparem als antecedents megalítics de la zona, amb els dolmens que encara romanen drets. I tot emmarcat pel paisatge extraordinari de l’Empordà, exuberant de natura, un lloc ple de racons per perdre-s’hi.

Un vol en globus aerostàtic


La comarca del Baix Empordà ens ofereix un amplíssim ventall d’activitats de lleure, culturals, gastronòmiques i esportives. En aquesta ocasió hem decidit pujar a un globus aerostàtic per gaudir, a vista d’ocell, de l’experiència única del vol en silenci. Una ruta aèria per l’atractiu territori del Baix Empordà per mirar de reconèixer cada poble i cada racó, des de l’aire.