Enlaces accesibilidad
Racons

El Baix Empordà medieval

Por
Racons - El Baix Empordà medieval

Racons

Un viatge per alguns dels indrets, rutes o itineraris que ens ofereix l’àmplia varietat i riquesa de l’entorn natural i paisatgístic i del patrimoni cultural de Catalunya.

En cadascun dels 13 programes d’aquesta sèrie coneixerem, de la mà dels seus habitants, algunes de les destinacions més atractives de Catalunya i la seva vinculació amb el territori. A Racons veurem i escoltarem en primera persona els testimonis de la gent que hi viu o que hi treballa, i també descobrirem la seva relació i les seves històries amb els llocs que visitem de la geografia catalana.

Racons és una mirada al territori a través dels seus habitants. Una proposta que vol estimular als espectadors a emprendre el seu propi viatge a partir de les propostes que es realitzin des del propi programa.

En aquest capítol de "RACONS" us convidem a fer un itinerari pels vestigis medievals d’alguns dels pobles del Baix Empordà medieval. Un territori que ha estat cruïlla de pobles, cultures, exèrcits i invasors.

Una part del nostre territori que manté ben viva la petjada de la Catalunya Vella, nascuda al segle VIII de l'imperi caroling. Pobles murallats, castells, torres de guaita i esglésies romàniques conformen un paisatge medieval, sobretot a l'interior de la comarca, enormement atractiu per a ser gaudit amb molta calma.

Recorrerem els carrerons empedrats de Pals, Ullastret, Palau-Sator, ben protegits de tota mena d’enemics, així com Vulpellac i Peratallada, amb els seus castells gairebé inexpugnables. Pobles envoltats per nombroses masies i masos fortificats, alguns d’ells amb torres de vigilància. També ens aproparem als antecedents megalítics de la zona, amb els dolmens que encara romanen drets. I tot emmarcat pel paisatge extraordinari de l’Empordà, exuberant de natura, un lloc ple de racons per perdre-s’hi.

Un vol en globus aerostàtic

La comarca del Baix Empordà ens ofereix un amplíssim ventall d’activitats de lleure, culturals, gastronòmiques i esportives. En aquesta ocasió hem decidit pujar a un globus aerostàtic per gaudir, a vista d’ocell, de l’experiència única del vol en silenci. Una ruta aèria per l’atractiu territori del Baix Empordà per mirar de reconèixer cada poble i cada racó, des de l’aire.