Enlaces accesibilidad

Descobreix "La serra del Montseny" amb "Racons"

Per
Racons - Puja a la Serra del Montseny

Racons

Un viatge per alguns dels indrets, rutes o itineraris que ens ofereix  l’àmplia varietat i riquesa de l’entorn natural i paisatgístic i del  patrimoni cultural de Catalunya.

En cadascun dels 13 programes d’aquesta sèrie coneixerem, de la mà  dels seus habitants, algunes de les destinacions més atractives de  Catalunya i la seva vinculació amb el territori. A Racons veurem i escoltarem en primera persona els testimonis de la gent que hi viu o que hi treballa, i també descobrirem la seva relació i les seves històries amb els llocs que visitem de la geografia catalana.

Racons és una mirada al territori a través dels seus  habitants. Una proposta que vol estimular als espectadors a emprendre el  seu propi viatge a partir de les propostes que es realitzin des del  propi programa.

En aquest capítol, “RACONS” puja a la Serra del Montseny. Un massís que forma part de la Serralada Prelitoral, situat en el límit entre les comarques del Vallès Oriental, la Selva i Osona, com una barrera entre la Depressió Prelitoral Catalana i la Plana de Vic. El nom de Montseny parla del seu singular relleu i prové del llatí Mont Signus que significa “mont senyal”.

El Parc Natural del Montseny, declarat Reserva de la Biosfera per la UNESCO el 1978, compte amb cims tan emblemàtics com el Matagalls (1.697 m.), les Agudes (1.703 m.) i el Turó de l’Home (1.707 m.). Però, també hi destaca l’altiplà de la Calma.

Ens endinsarem per aquests espais per a conèixer el seu ampli mosaic de paisatges natural i humà que atorga a tota la serra un d’un interès biogeogràfic excepcional.

El pla de la calma:

El Pla de la Calma és un dels contraforts del massís situat a la seva part més occidental. El Pla de la Calma s'uneix amb els altres dos grans conjunts muntanyosos que configuren el massís: la carena del turó de l'Home (1.706 m) i de les Agudes (1.703 m) i el turó de Matagalls (1.697 m), pels colls de Sant Marçal i de Collformic respectivament, encerclant la conca alta del riu Tordera.

La Calma, a més de 1.000 metres d’altitud, permet gaudir d’amplis espais oberts, com enlloc del Montseny. Alguns estan ocupats per extenses landes de gòdua, falguera aquilina i bruguerola. La sensació que es té en passejar-hi és de tranquil•litat i solitud, amb vistes esplèndides del Turó de l’Home, les Agudes i el Matagalls. Mirant cap el sud es poden veure els massissos de Sant Llorenç del Munt i Montserrat

Enllaços:

Parc  Natural del Montseny

http://www.diba.cat/parcsn/parcs/index.asp?parc=3http://www.turismevalles.net/

Ajuntament de Montseny

http://www.montseny.es/

Consorci de Turisme del Vallès Oriental

http://www.turismevalles.net/