Enlaces accesibilidad
Santi Santamaria, el cuiner de les set estrelles Michelin

Santi Santamaria, el cuiner de les set estrelles Michelin

  • El propietari del Can Fabes mor als 53 anys a la presentació del seu nou restaurant Santi a Singapur
  • El cuiner ha estat el primer xef català a aconseguir el tercer estel Michelín, que va guanyar el 1994
  • Tenia fins a set estrelles entre tots els seus restaurants i era Premi Nacional de Gastronomia

Per

El reconegut xef del restaurant El Racó de Can Fabes, Santi Santamaria, ha mort als 53 anys mentre ensenyava als periodistes el seu nou restaurant a Singapur, establiment que fins al moment regenta la seva filla. Aquest restaurant du el seu nom, Santi, i és al complex Marina Bay Sands de la capital asiàtica.

Santi Santamaria (Sant Celoni, Barcelona, 1957) va inaugurar en 1981 el seu principal restaurant a Sant Celoni, pel que va rebre tres estrelles de la Guia Michelin, i va ser Premi Nacional de Gastronomia 2009.

El 2006 va inaugurar el restaurant Evo, dalt l'Hotel Hesperia Tower de l'Hiospitalet de Llobregat, pel que també va rebre una estrella Michelin. El 2007 va obrir el Terra, al Valdepalacios Hotel Gourmand. També era propietari del Sant Celoni de Madrid i pensava ara a fer-se càrrec d'un altre establiment a l'estranger.

El cuiner va ser el primer xef català a aconseguir la tercera estrella Michelin, que va guanyar el 1994, després d'aconseguir la primera el 1988 i la segona en 1990.

Santi Santamaria va participar a diversos programes de TVE a Catalunya. Us n'oferim diverses imatges del nostre arxiu.

A les primeres, Santamaria explica què és per ell la cuina, des d'El Racó de Can Fabes, en un reportatge del programa Continuarà, del 2004. Com sempre, el cuiner fa referència a la terra, a les menges que se n'extreuen, les millors.

Santi Santamaria

Santi Santamaria explica qué és per ell la cuina, des d'El Racó de Can Fabes
Santi Santamaria rep el sisè estel Michelin

Som al 2006 i Santi Santamaria ja té 6 estrelles Michelin, la darrera al nou restaurant Evo de l'Hospitalet de Llobregat.En aquesta ocasió, el torna a entrevistar l'equip del Continuarà perque expliqui el seu nou projecte, el 'Menjar per a dos', que és un menú per endur-se.