Enlaces accesibilidad
10 preguntes per als caps de llista

Ens respon: Joan Herrera

Per

1.- Quines són les seves dues propostes principals per a superar la crisi?

La primera, crear ocupació, però de qualitat, i canviant del model de creixement, passant del la cultura del ciment i del totxo a una de sostenible i moderna. Per això proposem un pacte amb els agents socials i econòmics que amb inversió pública i privada impulsi sectors que creïn ocupació de qualitat, estable, i sostenibles. Aquests sectors serien els referits a més inversió en estat de benestar (mestres, metges, etc) i canvi de model productiu (treballs “verds”, en energies renovables, rehabilitació, etc).

La segona seria incrementar els ingressos per invertir en més polítiques socials. Aquest increment d’ingressos provindria de la pujada d’impostos als que més tenen, grans fortunes, empreses altament contaminants, centrals nuclears, emissions de CO2, vehicles de luxe i supercontaminants, etc.

2.- De quin tema li agradaria parlar a la campanya electoral pel que gairebé mai no troba temps?

El canvi climàtic i el debat ambiental. Tinc temps de parlar-ne però molt poc, hi ha poca sensibilitat al respecte, no acostumen a preguntar-me res d’aquest tema.

3.- Té la sensació, en alguns casos, que els polítics parlen gairebé exclusivament per a altres polítics i per als periodistes?

Sí, i això genera desafecció, estic segur .

4.- Li agrada veure les entrevistes a d’altres candidats a la televisió?

Sí.

5.- Creu que els mitjans de comunicació han de seguir informant per blocs electorals?

No. A ICV-EUiA sempre ens hem oposat als blocs electorals, una limitació de la tasca dels professionals de la informació inacceptable. No entenem perquè en període electoral hi ha un tractament excepcional de la informació que limita el criteri periodístic.

6.- Troba cap moment de descans, per relaxar-se de debò, durant la campanya electoral?

És molt difícil.

7.- Què els dirà als catalans per convèncer-los que vagin a votar el dia 28 de novembre?

Sóc conscient que molts catalans i catalanes estan patint els efectes de la crisi, o que se senten lluny de la política. Però no ens podem resignar. La majoria dels catalans se senten d’esquerres i no volen un govern de dretes, volen solucions d’esquerres, no una esquerra que es rendeix. Volen tenir esperança i no accepten que els diguin que no hi ha res a fer. Encara hi ha mil raons i batalles per lluitar. El futur no està escrit.

8.- Hi ha cap persona del seu entorn familiar que sigui a l’atur? Què li aconsella?

Sí, més que consells el que intento és acompanyar-lo.

9.- Quin paper té la seva parella durant la campanya electoral ?

El mateix paper de sempre. Quan arribo a casa comentar com m'ha anat el dia. Separo la meva vida personal de la campanya i de la feina.

10.- Quin creu que serà el resultat del Barça-Madrid de dilluns?

2-1 o 3-1, en funció de si Xavi està bé o sublim.