Enlaces accesibilidad
10 preguntes per als caps de llista

Ens respon: Alícia Sánchez-Camacho

Per

1.- Quines són les seves dues propostes principals per a superar la crisi?

D'una banda reduir els impostos a les famílies, als petits i mitjans empresaris, als autònoms i emprenedors, plantegem una baixada d'impostos amb el que volem contribuir i millorar la complicada situació que estant patint aquells que realment poden contribuir al creixement econòmic i a la creació d'ocupació.

I per una altra, no podem mantenir l'actual administració pública. Hem de reduir el dèficit públic i l'endeutament de la Generalitat. No es pot gastar més del que s'ingressa. Per això proposem aprimar l'estructura de la Generalitat per racionalitzar-la, reduint el seu cost. En època de crisi no només els ciutadans s'han d'estrènyer el cinturó, l'administració pública també. Per això, també hem presentat una proposta que implica reduir 1.900 milions d'euros les despeses de la Generalitat en alguns aspectes com les “ambaixades”, la telefonia mòbil...

2.- De quin tema li agradaria parlar a la campanya electoral pel que gairebé mai no troba temps?

És habitual parlar de les relacions Catalunya-Espanya, podem dir que s'ha convertit en un clàssic de tots els debats. Crec que passem massa temps parlant d'aquestes coses i estem deixant de banda el que realment preocupa als ciutadans. La campanya del PPC s'està centrant en parlar del que ens preocupa: l'estat de la nostra educació, trobar solucions a la crisi i a l'atur, de les infraestructures, de la inseguretat que hi ha a molts municipis, dels problemes que genera la immigració il.legal, etc.

3.- Té la sensació, en alguns casos, que els polítics parlen gairebé exclusivament per a altres polítics i per als periodistes?

Els mitjans de comunicació ajuden a transmetre les nostres propostes als ciutadans, però no ens hem de centrar exclusivament en parlar per a la premsa. Durant aquesta campanya i en els mesos que l'han precedit m'he reunit amb moltes persones i entitats. Crec que la política ha de guiar-se pel contacte real amb els ciutadans. El contacte amb les persones és necessari, s'aprèn molt i és molt útil a l'hora de plantejar polítiques i solucions.

4.- Li agrada veure les entrevistes a d'altres candidats a la televisió?

Sempre que tinc una estona l'aprofito per consultar la premsa o mirar els mitjans de comunicació, és bo saber que diuen la resta d'opcions polítiques però no és imprescindible, nosaltres no centrem la campanya en contestar allò que diuen altres. En el PPC estem fent una campanya amb perfil propi, això es nota i als nostres adversaris no els agrada.

5.- Creu que els mitjans de comunicació han de seguir informant per blocs electorals?

Respecto el criteri dels professionals que creuen que cal regir-se per motius periodístics i no fixar un temps d'acord amb la representació parlamentària. Dit això, crec que com s'ha acordat a través de la Junta Electoral d'informar per blocs és una métode que garanteix la pluralitat en funció de la representació parlamentària i evita criteris subjectius.

6.- Troba cap moment de descans, per relaxar-se de debò, durant la campanya electoral?

És molt difícil, gairebé és impossible. No només durant la campanya sinó també durant els mesos previs. Aquesta està sent una campanya molt llarga. Però tot i ser complicat, intento trobar, sobretot a les nits, estones en les que poder estar tranquil.lament amb el meu fill.

7.- Què els dirà als catalans per convèncer-los que vagin a votar el dia 28 de novembre?

Els ciutadans en aquestes eleccions són decisius per contribuir en un govern que ha d'estar centrat només en els problemes dels ciutadans o bé, un govern que només té com a objectiu la independència, deixant de banda el que realment és important.

Els ciutadans han d'escollir entre un Parlament i un Govern centrat i preocupat en trobar solucions a la crisi econòmica, a l'atur, a la inseguretat, la immigració il.legal, o bé en un Govern que no ha fet res per a millorar la situació econòmica, preocupat més en mantenir la unitat del tripartit, o un govern centrat en la independència i en buscar la confrontació directe amb la resta d'Espanya.

8.- Hi ha cap persona del seu entorn familiar que sigui a l¿atur? Què li aconsella?

Com qualsevol altra família catalana a la meva també hi ha persones que es troben a l'atur. Els més pròxims, uns cosins amb fills que han hagut de tornar a casa dels pares. El consell que els hi dono a ells i a totes les persones que es troben en aquesta situació és que no perdin l'esperança, que aprofitin el temps per continuar formant-se i preparant-se per allò que el mercat necessita. Han de saber que hi ha solució per a la crisi. El Partit Popular ja ha demostrat que amb les seves polítiques es genera creixement econòmic i ocupació.

9.- Quin paper té la seva parella durant la campanya electoral ?

El paper del meu fill, ja que no tinc parella, es de víctima de la campanya per què no em permet estar amb ell el temps que tots dos voldriem. En quan acabi la campanya vull anar-me'n uns dies amb ell i dedicar-li tot el temps que li dec.

10.- Quin creu que serà el resultat del Barça-Madrid de dilluns?

Guanyarà el Barça 2-1. Serà una gran partit, amb una gran victòria del meu equip.