Enlaces accesibilidad

Cau el mur de Berlín

  • La nit del 9 al 10 de novembre de 1989 els alemanys fan caure el "Mur de la vergonya"

Per
Arxiu TVe Catalunya - Berlín, sense mur

El 9 de novembre de 1989 els alemanys fan caure el "Mur de la vergonya". Berlín havia estat dividida en dos en construir-se el 1961 un mur d'uns 120 km que separaria durant 28 anys a moltes famílies i amics. El món també estava dividit. La part occidental es va anomenar República Federal Alemanya (RFA) i l'oriental, República Democràtica Alemanya (RDA).

No va ser fins el 1989 que el govern de la RDA va decidir que s'obrissin les fronteres i la nit del 9 al 10 de novembre la gent va començar a saltar i destruir el mur. El símbol de la guerra freda queia. Inesperadament el somni de molta gent s'havia fet realitat, s'acabava el comunisme. Els ciutadans havien embogit, volien recuperar la llibertat.

Els dos programes que veureu a continuació són dos especials que es van fer sobre el Mur. El primer és de l'any 1986 i es titula "El muro: cumpleaños en Berlín", és un reportatge que parla sobre el 25è aniversari de la construcció del Mur. Presenta l'especial la periodista Carmen García Vela.

L'altre reportatge "Berlín, sense mur" es va emetre el 1989 i parla sobre la caiguda del mur. Presenta el periodista Francesc Novell.