Enlaces accesibilidad

Ara fa 30 anys

L'Estatut de 1979

  • El 25 d'octubre el poble de Catalunya aprovava en referèndum l'Estatut d'Autonomia.

Per
Arxiu TVe Catalunya - Entrevista a Josep Tarradellas

En restablir-se la Generalitat de Catalunya l'any 1977 es comença a redactar el text de l'Estatut d'Autonomia. També conegut com a Estatut de Sau, en memòria al lloc on es va crear, s'aprova en referèndum l'any 1979.

Des de TVE Catalunya us volem oferir el debat especial referèndum que es va emetre dies abans que els ciutadans anessin a les urnes. El periodista de la casa Joan Armengol presenta aquest programa que pretén explicar el procés de gestació del referèndum.
Les primeres imatges i explicacions corresponen al parador de Sau on van començar les reunions per a redactar el nou estatut.
Al debat participen polítics com Joan Reventós, Jordi Pujol, Gregorio López Raimundo, Heribert Barrera, Antoni de Senillosa i Carles Sentís. A més de tres periodistes: Horacio Sáenz Guerrero, Roger Jiménez i Jordi Maluquer.
En la segona part de l'especial la periodista Assumpció Victòria dóna pas al periodista Ricard Fernández Deu, que presenta aquest espai sobre els aspectes fonamentals del projecte de l'Estatut d'Autonomia per a informar als votants abans del dia 25 d'octubre.    
A més també podreu veure l'entrevista que el periodista Joan Armengol fa aJosep Tarradellas com a cloenda de la campanya sobre el referèndum.