Enlaces accesibilidad
Divendres 14 de febrer a les 11:40h a La 2

'Cinc dies a...' al Parc Científic de Barcelona

  • El programa s'endinsa en el Parc Científic de Barcelona, el primer de tot l'Estat espanyol
  • 'Cinc dies a...' coneix un dels ecosistemes referents a Europa en recerca, transferència tecnològica i innovació

Per
El Parc Científic de Barcelona a 'Cinc dies a...'
El Parc Científic de Barcelona a 'Cinc dies a...'

'Cinc dies a...' és una sèrie que vol mostrar el que passa de portes endins a llocs o institucions ben coneguts. El programa està dirigit per Soledad Gomis.

Aquest divendres, el programa 'Cinc dies a... recupera el dia a dia del Parc Científic de Barcelona, el primer parc científic de tot l'Estat i un dels ecosistemes referents a Europa en recerca, transferència tecnològica i innovació en ciències de la vida.

Un parc científic és un espai que facilita, a empreses i institucions, serveis ordinaris i científics per poder desenvolupar els seus projectes. Des de potents microscopis, a nitrogen per treballar a temperatures molt baixes. Des de laboratoris per experimentar amb mosques a una eficient gestió de residus. També és un espai de trobada on es comparteix el coneixement i es facilita la relació i la cooperació entre empreses.

El Parc Científic de Barcelona a 'Cinc dies a...'

El Parc Científic de Barcelona a 'Cinc dies a...' RTVE

Situat a Barcelona, dins del campus del coneixement, el Parc Científic de Barcelona té més de 100.000 m² a disposició d'una comunitat activa de gairebé 2.800 professionals. La seva missió és potenciar la recerca, la transferència de coneixement i la innovació del sector públic i privat, mitjançant una gestió intel·ligent dels espais, l'oferta tecnològica i les relacions i diàleg dins de la comunitat. Pel que fa a la seva visió, és esdevenir una comunitat de recerca pública-privada de referència internacional en benefici del lideratge científic de Catalunya, del seu creixement econòmic i l'atracció de talent.

Al Parc Científic de Barcelona hi hem trobat científics i investigadors, però també empresaris, gestors, repartidors, personal de manteniment... i més personal sense els quals el parc no seria viable. Creat per la Universitat de Barcelona, va ser el primer parc científic de l'Estat. Ara, més de 20 anys després, hi treballen 2800 professionals de 110 entitats diferents. Segueix creixent i s'ha consolidat com un dels referents a escala internacional en el desenvolupament de recerca, innovació i transferència de coneixement cap a béns i serveis en benefici de la societat.

RTVE

anterior siguiente