Enlaces accesibilidad

Diumenge 17 de novembre a les 14:45h a La 2

'Ho has vist!?' recorda programes esportius

  • Aquesta setmana fem un recull d'alguns programes esportius emesos durant aquests 60 anys de TVE Catalunya
  • En concret, s'han escollit els programes 'Atac i gol', 'Polideportivo', 'Sobre el terreno', 'Estudi Estadi', 'Estadio 2', 'Diumenge esport', 'A todo gas', 'Mec Mec' i 'Neu pols'

Per
 'Atac i gol' va ser un programa essencialment de futbol. Imatge del plató
'Atac i gol' va ser un programa essencialment de futbol RTVE

'Ho has vist!?' és un programa presentat per Víctor M. Amela amb realització de Guillem Nualart i producció de Fali Álvarez. S'emet els diumenges a La 2.

'Ho has vist!?' és un espai, conduït pel periodista i crític televisiu Víctor M. Amela, que ofereix la reemissió d'alguns dels programes més emblemàtics que s'han produït a TVE Catalunya durant aquests seixanta anys. Aquesta setmana fa un recull d'alguns dels programes esportius més destacats emesos durant aquests anys a TVE Catalunya.

Víctor M. Amela donarà pas a fragments dels següents programes d'esports: 'Atac i gol', 'Polideportivo''Sobre el terreno''Estudi Estadi''Estadio 2', 'Diumenge esport''A todo gas', 'Mec Mec' i 'Neu pols'. Tots ells demostren que TVE Catalunya ha apostat sempre per l'esport i ha comptat amb grans professionals que han retransmès competicions nacionals i internacionals. En primer lloc, 'Atac i gol' va ser un programa essencialment de futbol amb interès, sobretot, pels equips catalans de primera i altres divisions. Bàsicament constava de resums dels partits, entrevistes i reportatges. En la mateixa línia, 'Polideportivo' va ser un programa diari de reportatges, notícies i entrevistes d'esports, tant d'àmbit nacional com internacional. D'altra banda, 'Sobre el terreno', tot i que va començar sent un programa d'uns 45 minuts que feia un resum dels esdeveniments més destacats, va acabar sent un espai de gairebé dues hores.

'Ho has vist!?' recorda també el programa 'Estudi Estadi'. Aquest espai donava els resultats de la jornada, oferia entrevistes i reportatges i també incloïa retransmissions esportives. Es tracta del programa que va obrir un període d'ampliació de les hores de desconnexió de Catalunya. 'Estadio 2' també fou un programa important, ja que va ser el primer gran magazín esportiu a la televisió a Espanya. Aquest programa comptava també amb retransmissions, reportatges i entrevistes. Altrament, 'Diumenge esport' va ser un magazín on es prioritzava l'actualitat i les transmissions en directe, amb entrevistes i reportatges. Pel que fa al motor, 'A todo gas' era sèrie emesa per La 2 dedicada a orientar, estimular i fomentar el món del motor. 'Mec Mec', per la seva banda, era una sèrie setmanal dedicada al motor amb un sumari inicial que anava anunciant el que s'hi veuria. Eren tot un seguit d'imatges espectaculars que se succeïen a un ritme trepidant. Finalment, 'Neu pols' era un programa on es donaven pautes i consells per millorar el nivell d'esquí, llocs on poder anar, previsió del temps i, fins i tot, modes i tendències en els equipaments.

RTVE

anterior siguiente