Enlaces accesibilidad

Dimarts 12 de novembre a les 18:35h i divendres 15 a les 11:40h a La 2

Sergio Dalma, a 'Noms propis'

  • Conversem amb el cantant català sobre què significa per a ell la seva feina
  • "Mai he abandonat aquest estil perquè és la meva manera de ser i crec que és molt important que de seguida la gent et pugui reconèixer"

Per
Sergio Dalma a 'Noms propis'

'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de TVE Catalunya amb convidats amb una filosofia de vida optimista i amb la capacitat de contagiar-la. S'emet els dimarts a La 2 i està dirigit i presentat per Anna Cler, amb realització d'Esther Martínez i producció d'Amelia Tabernero.

Sergio Dalma visita 'Noms propis', programa dirigit i presentat per l'Anna Cler a qui explicarà què significa per a ell la seva feina. "La il·lusió és un dels ingredients més importants d'aquesta feina. Seguir il·lusionant a la gent. Els que porten més anys diuen que és la clau. Quan es perd aquesta il·lusió és millor deixar-ho córrer. Ara tinc més pessigolles quan surto a l'escenari perquè jo pensava que això, amb els anys, aniria a menys, que la seguretat que et dóna la veterania es transformaria en una altra cosa. I no; potser la responsabilitat pesa més perquè sempre t'exigeixes molt. Aquells nervis d'abans de començar, d'encetar un disc, d'encetar una gira, de començar un concert,... Tot això, penso que és molt maco. Aquesta sensació, m'agradaria que la gent la pogués gaudir perquè penso que val la pena. Jo sempre he sigut molt pencaire, sempre he tingut aquell suport de la gent i això ha sigut molt important, en els moments més àlgids i en els moments més baixos".

El cantant català és una de les veus més personals del panorama musical dels últims temps. En aquest 2019 es compleixen tres dècades des que iniciés la seva carrera: 30 anys d'èxits icònics i discos inoblidables. Durant tota aquesta trajectòria, el cantant de Sabadell li ha atorgat una dimensió veritablement original a la cançó, amb un estil que traspua intimisme i un món interior, combinat amb un llenguatge senzill com dramàtic, i amb l'univers de les grans cançons italianes com a referència.

Sergio Dalma (Josep Capdevila) va néixer a Sabadell fa 55 anys i en aquesta entrevista fa un repàs a tres dècades dedicades a la música. "Quan tu decideixes entrar en el món de l'espectacle, has de ser conscient que no sempre pots ser el número 1, no sempre tens aquell èxit que t'agradaria tenir. Només m'ha afectat el que pot pensar la gent, la crítica del públic, perquè el que fas és pensant en ells. En algun moment he pensat que els he pogut fallar i que no he sigut el que ells esperaven. És una feina amb obligacions i responsabilitats. Hi ha un moment en què t'enlaires una miqueta, però tens la sort de tenir una família, uns pares i un equip. M'agrada ser una persona més i és maco quan et reconeixen. A mi mai m'ha molestat".

RTVE

anterior siguiente