Enlaces accesibilidad

Dimarts 22 d'octubre a les 18:10h a La 2

'Cinc dies a...' al Port de Barcelona

  • El programa s'endinsa en el Port de Barcelona, un port de mercaderies però també de pescadors, creuers i d'activitat turística i esportiva
  • 'Cinc dies a...' emet aquesta setmana la primera part d'aquest reportatge dividit en dos capítols

Per
 Vaixell amb la ciutat de Barcelona al fons
El Port de Barcelona RTVE

'Cinc dies a...' és una sèrie que vol mostrar el que passa de portes endins a llocs o institucions ben coneguts. El programa està dirigit per Soledad Gomis.

@CincDies

Aquest dimarts, el programa 'Cinc dies a...' coneix el dia a dia del Port de Barcelona un dels ports amb més potencial de creixement al món. Aquesta setmana s'emet la primera part del 'Cinc dies a..' al Port de Barcelona.

Pel Port de Barcelona hi passen el 70 per cent de les exportacions de Catalunya. És un motor de l'activitat econòmica de la Mediterrània i d'Europa. I més enllà del tràfic de mercaderies, el port de Barcelona és, també, un port de pescadors, de passatgers, de creuers, de iots de luxe, d'activitat turística i esportiva. És una gran comunitat portuària.

No n'hi havia prou amb un 'Cinc dies a...' per mostrar la complexa activitat del dia a dia del Port de Barcelona, ara que acaba de fer 150 anys, el reportatge s'ha dividit en dos programes. En aquesta primera part veureu unes quantes peces d'un gran mosaic. Entre moltes altres coses, ens apropem al treball dels submarinistes que reparen els vaixells, pugem a un remolcador, us mostrem el treball de les grues de més de 50 metres d'alçada de la terminal BEST (Barcelona Europe South Terminal), veureu l'activitat dels pescadors de sardines i seitó, com treballen els agents de duanes, els estibadors i la policia portuària.

 Terminal BEST del Port de Barcelona

Terminal BEST del Port de Barcelona rtve

L'activitat portuària és molt diversa però les aigües del port, cada dia més netes, fan de lligam de tota aquesta complexitat.

RTVE

anterior siguiente