Enlaces accesibilidad
Diumenge 6 d'octubre a les 13:35h a La 1

'Jo soc Erasmus' demostra que l'Erasmus no té edat

  • El programa explica la història de Miguel Castillo, que amb 80 anys, com a estudiant d'Història, s'ha anat amb la beca a Verona
  • També mostra les vivències d'un grup d'estudiants de 3r d'ESO, que han marxat una setmana a estudiar a Dortmund

Per
Jo soc Erasmus
Jo soc Erasmus

'Jo soc Erasmus' vol conèixer diferents històries que han sortit de les experiències viscudes gràcies a les beques Erasmus. Dirigit i presentar per Alicia Gómez.

www.rtve.es/josocerasmus

Quan parlem d'Erasmus tots pensem en joves estudiants universitaris d'uns 20 anys d'edat. Però aquestes beques van molt més enllà. El programa Erasmus+ està pensat per a qualsevol persona que vulgui formar-se a l'estranger, des de la infantesa fins a l'edat adulta, sense límits d'edat. I de la mateixa manera, aquestes beques no arriben només als estudiants universitaris, sinó també a professors, emprenedors o persones que estan cursant màsters o postgraus. Aquesta setmana 'Jo soc Erasmus' mostra els casos tant de gent molt jove com de persones de 80 anys que han decidit acollir-se a una beca Erasmus.

Miguel Castillo és un valencià de 80 anys i estudiant d'Història, que va decidir fer un Erasmus a Verona, Itàlia, per acabar la carrera. Integrat totalment en l'ambient estudiantil de la ciutat italiana, com un universitari més del campus de Verona, el Miguel demostra que la tercera edat pot ser una edat de primera per fer una carrera, si es disposa d'una bona salut física i mental.

I d'un extrem a un altre. Un grup de sis alumnes de 3r d'ESO de l'IES Pere Vives i Vich, d'Igualada, han fet un Erasmus a Dortmund, Alemanya, durant una setmana. És un altre dels objectius del programa Erasmus+ que avança a la infància i l'adolescència les beques per a viatjar a l'estranger. Un equip de 'Jo soc Erasmus' ha estat amb aquest grup de nois i noies abans de la seva marxa i els ha lliurat una càmera perquè filmin el seu viatge. Ara veurem com ha anat l'experiència i si s'han quedat amb ganes de repetir.

 Alumnes de qualsevol edat, des de preescolar a secundària, tenen l'oportunitat de visitar escoles associades de tota Europa en estades que van de pocs dies a tot un any. El programa d'avui deixa clar que qualsevol edat és bona per estudiar, formar-nos o tenir una experiència laboral a l'estranger. Qualsevol moment és bo per aprendre que el món és gran, divers i multicultural. Aparentment, beques i joventut van de la mà, però com demostra el cas del Miguel Castillo, l'Erasmus no té edat.

RTVE

anterior siguiente