Enlaces accesibilidad
Dimarts 17 de setembre a les 18:35h a La 2

Quim Gutiérrez, a 'Noms propis'

  • Repassem la trajectòria imparable de l’actor català que va començar la seva carrera artística amb només 12 anys
  • "He fet moltes comèdies, però no em molesta ficar-m’hi en personatges foscos”

Per
Quim Gutiérrez
Quim Gutiérrez

'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de TVE Catalunya amb convidats amb una filosofia de vida optimista i amb la capacitat de contagiar-la. S'emet els dimarts a La 2 i està dirigit i presentat per Anna Cler, amb realització d'Esther Martínez i producció d'Amelia Tabernero.

www.rtve.es/nomspropis

Quim Gutiérrez visita 'Noms propis', programa dirigit i presentat per Anna Cler, amb qui conversa sobre la seva carrera artística i la seva manera d’entendre la interpretació. Gutiérrez explica que ha fet moltes comèdies però no li molesta ficar-se “en personatges foscos: no em fa por investigar personatges que no estan bé del cap. Intentar imaginar un entorn familiar conflictiu, un trauma i com això caracteritza un personatge i com buscar conflictes petits, matisar-los... això em diverteix”.

Quim Gutiérrez va néixer a Barcelona fa 38 anys i ha protagonitzat una quinzena de pel·lícules, sèries de televisió i obres de teatre. Ha estat guardonat amb el premi Goya al millor actor revelació per AzulOscuroCasiNegro i també ha rebut el premi Sant Jordi que atorga RNE per la mateixa pel·lícula. Va començar la seva carrera artística amb només 12 anys. La seva precocitat no va sorprendre als seus pares perquè “els hi vaig demanar, però crec que no devia ser sorprenent per a ells. El que sí que ho va ser és que funciones. O sigui, que les aspiracions d’un nen a qui li agrada la interpretació pogués professionalitzar-se”. 

Gutiérrez reflexiona al programa sobre l’efecte nociu de les xarxes socials i confessa que va retirar-se de Twitter “perquè hi ha molta gent bruta al món”. En aquest sentit, deixa clar que ha decidit “una professió en què accepto que em critiquin però les coses que puc decidir, les intento evitar. No m’exposaré innecessàriament”. L’actor català també parla sobre la seva afició a la fotografia i assegura que sempre s’ha sentit “molt còmode”.  Explica que va començar fent fotos “i ara estic fent coses més manuals. Suposo que és una manera de donar sortida a inquietuds més enllà de la part artística professional”.