Enlaces accesibilidad

RTVE Catalunya presenta les novetats de la nova temporada

  • TVE Catalunya incorpora a la graella la ficció en català 'Bany compartit' i renova el programa cultural de producció pròpia 'Punts de vista'
  • A Ràdio 4 la periodista Gemma Nierga s'incorpora a 'El matí a Ràdio 4', amb la secció diària d'entrevistes 'Un cafè d'idees amb Gemma Nierga'

Per
RTVE Catalunya
RTVE Catalunya

Tota la informació a www.rtve.cat

RTVE Catalunya ha presentat aquest matí en roda de premsa totes les novetats de la programació per la temporada 2019-2020. TVE Catalunya afegeix a la programació en català de TVE la renovació del programa 'Punts de vista' presentat per Tània Sàrrias i torna la ficció en català amb 'Bany compartit'. A Ràdio 4 s'incorpora Gemma Nierga i els nous programes 'Zona zero', 'En directe a Ràdio 4', 'Plurals i singulars a Ràdio 4', 'Emergència climàtica', 'Preferències RTVE', 'Un món d'ombres' i 'Onada feminista'.

La presentació ha tingut lloc al plató 5 del centre de producció de RTVE amb al presència de Carles González, director de RTVE Catalunya, i Enric Hernández, director d'Informació i Actualitat de RTVE. González ha iniciat l'acte explicant que està content amb les novetats, i que "RTVE Catalunya com a mitjà públic ha de tenir més força y més recursos, per seguir creixent i estar cada dia més a prop de la societat catalana".

El director d'Informació i Actualitat de RTVE, Enric Hernández, ha volgut reconèixer l'esforç que ha fet l'equip de RTVE al llarg dels anys i ha explicat que "estem treballant perquè tot el cabdal de talent de TVE Catalunya i Ràdio 4, serveixi per vestir una oferta cada vegada més competitiva i que compleixi amb els objectius de servei públic de RTVE". A més, ha avançat que aquest dimecres, per primera vegada a La 2, es retransmetrà en directe la diada nacional de Catalunya en català. "Creiem que RTVE Catalunya ha d'estar on passen les coses, on hi ha la notícia. Seguirem fent passes, tant en el terreny de la informació com el de l'entreteniment, on hi ha un espai per construir el que volem que sigui la televisió de tots".

Enric Hernández durant la roda de premsa rtve

La directora de RNE, Paloma Zuriaga, ha remarcat que RNE des de Catalunya aporta molt, a més de la programació de Ràdio 4 en català, a la programació. "Som un grup que, com diu l'eslògan d'aquest any 'RNE se mueve contigo', ens movem tots els professionals per estar on s'ha d'estar i per emetre el que s'ha d'emetre".

Carles González i Paloma Zuriaga rtve

LES NOVETATS DE TVE CATALUNYA

'Punts de vista'

El 10 d'octubre a les 18:00 a La 2, 'Punts de vista' estrena una nova etapa. El programa cultural de producció pròpia de La 2 de TVE Catalunya amplia la seva durada a 55 minuts amb un canvi de format, un plató obert a totes les expressions artístiques, amb entrevistes, reportatges, actuacions i moltes col·laboracions.

El programa manté la seva mirada múltiple, oberta i entenedora a la creativitat i a la imaginació. Una finestra que vol oferir una visió en 360 graus de l'actualitat cultural del nostre país. Una finestra pel talent emergent de qualsevol de les disciplines artístiques que es mouen dins del món de la cultura, no només als circuits convencionals sinó també als canals per excel·lència d'aquest segle XXI, les xarxes socials.

La cultura com a entreteniment, aprenentatge i servei públic. I tot plegat des de diferents mirades. Presentat per l'actriu Tània Sarrias, l'equip de 'Punts de vista' està dirigit per Montse Tejera, compta amb la realització de Juan Fermín Gómez, Núria Pla, Arantxa Tormo i Pepa Pérez, a la redacció Joan Vilà, Salva Rich, Jordi Vila, Margaret Rius i Ernest Blanch, com a productora executiva Irene Marín i a la producció Agustí Guimerà.

Tània Sàrrias rtve

Durant la presentació, Tània Sàrrias ha afirmat que li fa molta il·lusió parlar de cultura i rebre al plató convidats de tots els àmbits de la cultura i parlar des de tots els punts de vista.

'Bany compartit'

'Bany compartit' és una sèrie amb un format innovador basada en l'humor que s'estrena el dissabte 14 de setembre a les 15:05 a La 2. A la roda de premsa les quatre actrius han explicat l'energia tan bonica que es va crear durant el rodatge i que ha estat molt fàcil treballar juntes i amb la resta de l'equip. La directora de programes de TVE Catalunya, Anna Cler, ha recalcat la importància de a tornada de la ficció en català i d'una sèrie creada i produïda per un equip on predominen les dones.

Equip 'Bany compartit' rtve

El protagonista és un únic bany on quatre amigues i companyes de pis comparteixen confessions, secrets, discussions, alegries i decepcions dins d'un espai tan íntim com és un bany. Les protagonistes de la sèrie són quatre noies en la seva vintena molt diferents entre si que estan en un procés de canvi: la Rosa, tota raó i ordre, i l'Alícia, una popular influencer, amigues des de la infància, s'han mudat recentment al pis de la família de la Rosa a Barcelona. Amb la Rosa i la l'Alícia viuran també la Greta, que ha vingut del seu petit poble dels Pirineus de Lleida a estudiar Interpretació, i la Manu, viscuda, irònica i misteriosa, però que ningú no sap ben bé d'on ve i per què es queda la quarta habitació de lloguer, però totes juntes comencen una nova etapa a la ciutat.

'Bany compartit' està dirigit per Carol Rodríguez i Áurea Martínez i interpretat per Sofia Coll, Núria Montes, Paula del Río i Laura Porta. La sèrie és una coproducció de TVE amb Visiona TV i Balance TV.

LES NOVETATS DE RÀDIO 4

Vicenç Sanclemente, subdirector de Ràdio 4, ha explicat l'aposta de Ràdio 4 per deixar de ser antropològics i passar a ser rellevants, "apostem per la informació i el diàleg, pel carrer, per l'anàlisi, per l'esport de base i pels artistes, pels temes socials, pel territori, per la cultura i per la vida i el medi ambient".

Una de les novetats és la incorporació de Gemma Nierga a l'emissora amb una secció diària al programa 'El matí a Ràdio 4', dirigit per Ramon Castelló. A 'Un cafè d'idees amb Gemma Nierga' la periodista conversarà en directe, de dilluns a dijous a les 08:30, amb polítics, empresaris i científics de primera línia. Les entrevistes tindran lloc en un carismàtic cafè del barri del Poble Nou de Barcelona, buscant un ambient càlid i de confiança per obtenir més idees que soflames dels seus interlocutors. Aquesta secció s'estrenarà el pròxim 11 de setembre, diada nacional de Catalunya, amb una entrevista a dos expresidents de la Generalitat, Artur Mas i José Montilla.

Gemma Nierga rtve

A la roda de premsa, Gemma Nierga ha explicat que serà una conversa en un cafè. "Pretenem que totes les persones que tinguin alguna cosa a dir de la situació política, de com hem arribat fins aquí i sobretot de com acabarà tot això, vinguin a Ràdio 4".

La incorporació de Nierga a Ràdio 4 se suma a les altres novetats de la pròxima temporada. L'emissora es reforça d'11:00 a 13:00 amb l'estrena del programa 'En directe a Ràdio 4', a càrrec de les periodistes Olga Rodríguez, Gemma Esteve i Lorena Amo, sobre problemes quotidians, buscant la participació i sempre a peu de carrer.

Gemma Esteve ha detallat que és un programa on volem escoltar la veu dels veïns i sortir cada dia per conèixer els problemes quotidians de la gent a tota Catalunya.

Laura González, directora de 'Todos somos sospechosos' a Radio 3, es posarà al capdavant d 'Zona zero', un programa musical trencador, de dilluns a dijous de 23:00 a 01:00. Serà un espai per acabar amb la monotonia diària i recollir les diferents tendències musicals del moment. Comptarà amb la col·laboració d'Adrià Garcia i Pedro Blázquez.

"'Zona zero' és el programa que faltava a les ones de Catalunya, quan el dia s'acaba comença la festa amb una playlist variada que recull les tendències musicals del moment", ha afegit Laura González.

Vicenç Sanclemente i Laura González rtve

Ràdio 4 segueix apostant contra qualsevol discriminació i en favor de la igualtat. Aquest nou curs, a més d'una nova temporada del programa 'Feminismes', estrena 'Plurals i singulars a Ràdio 4', els diumenges de 21:00 a 22:00 a càrrec de Quim Esteban. Un programa que reflectirà les reivindicacions del col·lectiu LGTBI. Esteban ha explicat que Ràdio 4 va ser la primera en català i ara serà la primera emissora convencional en català que emetrà un programa LGTBI. "És un altaveu d'entitats, associacions i persones que vulguin explicar quins són els seus problemes i mostrar els diferents models de família de Catalunya".

Vicenç Sanclemente i Quim Esteban RTVE

L'emissora també manté una aposta clara per l'ecologisme i la sostenibilitat, amb el programa de Pilar Sampietro 'Vida verda' i amb 'Emergència climàtica', els dissabtes a les 8:00 amb Josep Cabayol, que se centrarà en el canvi climàtic des del més alt rigor científic.

A més, 'Preferències RTVE' els dissabtes a les 21:00 destacarà i analitzarà tots els continguts audiovisuals de RTVE; els divendres a les 23:00 s'emetrà un nou espai dedicat a la novel·la negra amb Aureli de Luna, 'Un món d'ombres', i un programa, en col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona, que plasmarà els treballs dels alumnes a 'Onada feminista', els dissabtes a les 23:00.

RTVE

anterior siguiente