Enlaces accesibilidad

Dimarts 16 de juliol a les 18:35h i divendres 19 a les 11:45h, a La 2

Maribel Martínez, a 'Noms propis'

  • Conversem amb la psicòloga experta en teràpia breu estratègica sobre la tasca de ser pare avui en dia

  • "Tenir autoritat no vol dir una actitud autoritària, significa diferència jeràrquica dins la família: pares i fills. Aquest rol s'ha perdut"

Per
Maribel Martínez, a 'Noms propis' TVE

'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de TVE Catalunya amb convidats amb una filosofia de vida optimista i amb la capacitat de contagiar-la. S'emet els dimarts a La 2 i està dirigit i presentat per Anna Cler, amb realització d'Esther Martínez i producció d'Amelia Tabernero. 

www.rtve.es/nomspropis

Maribel Martínez visita 'Noms propis', programa dirigit i presentat per Anna Cler, amb qui conversa sobre com han d'actuar, avui en dia, els pares i mares amb els seus fills i filles. La nostra convidada reivindica exercir de pares perquè tots "volem que els nostres fills siguin feliços, tinguin una infància bonica i no pateixin, i els anem aplanant el camí, però no ens adonem que avançant-nos a les seves dificultats no els deixem créixer".

Maribel Martínez es va llicenciar en Psicologia, Filologia i Educació Social. És experta en teràpia breu estratègica, un model psicoterapèutic centrat en resoldre i prevenir problemes complexos d'una manera senzilla i en poc temps, sense explorar les causes en el passat. Forma part de diverses organitzacions i associacions, imparteix classes i seminaris a vàries universitats, i és autora de llibres relacionats amb l'educació dels fills i amb com gestionar les seves pors"La por és la malaltia per excel·lència del primer món. És molt fàcil patir d'ansietat perquè es posen en marxa mecanismes en automàtic: això no ho faig, això ho evito. I cada vegada ens invalidem més i la por va guanyant terreny".

El que proposa la nostra convidada són pautes simples, eficaces, i d'un aclaparador sentit comú per aconseguir que els fills, sobretot aquells d'entre 5 i 12 anys, escoltin, respectin i obeeixin als seus pares en situacions concretes del dia a dia. Segons Martínez, "tenir autoritat no vol dir tenir una actitud autoritària i dictatorial. Significa la diferència jeràrquica dintre de la família: els pares, els adults i els fills. Aquest és el rol que s'ha perdut, i a partir d'aquí venen molts problemes. Els pares d'avui dia fugim d'aquesta idea d'autoritarisme i ens hem passat a l'altra banda i ara no volem manar". 

Durant l'entrevista, Martínez assenyala que actualment s'ha professionalitzat la paternitat fins el punt que "li dediquem la vida i pel camí perdem l'objectiu de vista. Com a pares, ningú vol que els seus fills es portin malament o es barallin, i mirem de posar pau com sigui. Aquesta intervenció impedeix que resolguin els seus conflictes per si mateixos, i no valorin que el conflicte no és el problema, sinó no resoldre el conflicte. Els pares hem de confiar que ho podran solucionar".

RTVE

anterior siguiente