Enlaces accesibilidad

Dimecres 3 de juliol a les 18:35h i divendres 5 a les 11:15h, a La 2

Pitu Abril, Virginia Díaz i Lucrecia, aquesta setmana a 'Recording'

  • Recordem pintors famosos que han passat per TVE Catalunya com Salvador Dalí, Joan Miró o Lita Cabellut

  • Recuperem programes infantils de totes les èpoques, des de 'Día de fiesta' fins a 'Lunnis, passant per 'Pica-puça' o 'Barri Sèsam'

Per
Pitu Abril a 'Recording' TVE

'Recording' és un programa que repassa la història dels 60 anys de TVE Catalunya amb records televisius. Està dirigit per Toni Burón i Carles Vidal, que també n'és el realitzador. 

'Recording' repassa els 60 anys d'història de TVE Catalunya a partir dels més de 300.000 documents de l'arxiu de RTVE i dels programes que s'emeten actualment. Aquesta setmana, tornem a gaudir amb les folklòriques que han omplert de color les nostres pantalles, com la icònica Lola Flores. A més, descobrim la feina que realitzen els productors, la responsable d'administració i els companys de documentació i arxiu del centre de Sant Cugat. Tot plegat en companyia de Pitu Abril, Virginia Díaz i Lucrecia.

Aquest dimecres, Pitu Abrilque durant molts anys va presentar l''Informatiu' i també el programa de tertúlia futbolística 'La barberia', visita 'Recording'. Ell serà l'encarregat de donar pas a un bloc sobre pintors famosos en què veurem, per exemple, Salvador Dalí dient que amb cinquanta artistes com ell o com Picasso, el món hauria estat inhabitable. També recordem altres artistes com Joan MiróJosep Guinovart o Miquel Barceló. I no oblidem tampoc les bones pintores que han passat pels nostres programes com Montserrat Gudiol o Lita Cabellut, que de ben jove va marxar a provar sort als Països Baixos i ara és una artista molt cotitzada.

Virginia Díaz a 'Recording' TVE

Aquesta setmana, també comptem amb la cantant i presentadora Lucreciaamb qui recordem programes infantils de totes les èpoques, des de 'Día de fiesta' amb Herta Frankel i la gosseta Marilín, emès el 1968, fins a 'Lunnis', passant per altres com 'Pica-puça''Terra d'escudella' o 'Barri Sèsam', una sèrie que a finals dels anys 90 vam emetre en català.

Lucrecia a 'Recording' TVE

La tercera convidada d'aquest 'Recording' és la presentadora de 'Cachitos', Virginia Díaz. Ella s'encarrega de pujar el teló darrere del qual s'amaguen moltes de les folklòriques que han omplert de color les nostres pantalles. Òbviament, veurem en acció a una de les icones d'aquest gènere, Lola Flores.

En l'apartat dedicat a conèixer les feines de la televisió, en aquesta ocasió ens centrem en el dia a dia dels productors, de la responsable d'administració de TVE a Catalunya i del personal del departament de documentació i arxiu.

RTVE

anterior siguiente