Enlaces accesibilidad
Dimarts 25 de juny a les 18:35h i divendres 28 a les 11:40h, a La 2

Christian Escribà, a 'Noms propis'

  • Repassem la trajectòria d'aquest autèntic mestre pastisser, amant de barrejar la tradició amb la innovació
  • "Em considero un 'tartista'. No sóc un artista, però sí sóc un pastisser que s'interessa pel món de l'art"

Per
Christian Escribà, a 'Noms propis'
Christian Escribà, a 'Noms propis'

'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de TVE Catalunya amb convidats amb una filosofia de vida optimista i amb la capacitat de contagiar-la. S'emet els dimarts a La 2 i està dirigit i presentat per Anna Cler, amb realització d'Esther Martínez i producció d'Amelia Tabernero. 

www.rtve.es/nomspropis

Christian Escribà visita 'Noms propis', programa dirigit i presentat per Anna Cler, amb qui parla de la seva professió i també la seva gran passió: la pastisseria. "Hem inventat la paraula 'tradinnovació' per definir la pastisseria que fem nosaltres. Una pastisseria que manté la tradició, però que la porta a les necessitats actuals. Per nosaltres això és molt important per tal de mantenir l'essència Escribà, i l'essència de la cultura gastronòmica pastissera catalana".

Christian Escribà va néixer a Barcelona fa 57 anys. És la quarta generació d'una saga de pastissers,  que va començar el 1906 a la Gran Via de Barcelona. Va començar en l'ofici perquè a l'escola no es va sentir prou motivat. Fill d'Antoni Escribà, considerat el mag de la xocolata, va desenvolupar la carrera culinària entre París i Barcelona, sempre amb la creativitat com a motor de les seves obres. Ha fet pastissos a moltíssims famosos i esdeveniments, com les seves famoses mones de Pasqua. És mestre pastisser però li agrada que li diguin 'tartista', que ve de 'tarta' i artista, perquè segons diu, no només fa pastissos, sinó que crea il·lusions: "Moltes vegades em diuen que sóc un artista i no ho sóc. Sóc un pastisser que s'interessa pel món de l'art". 

Durant l'entrevista, Escribà confessa fins a on l'ha portat la seva passió per l'art: "Quan tens una cosa al cap que et fa pensar 'això ho he de fer', gaudeixes tant que perds totes les nocions. Això m'ha portat a la ruïna tres vegades i espero que no hi hagi més. Tampoc sóc de recrear-me en el que he fet, m'interessen més altres coses que no he fet mai. Quan fas invents, moltes vegades t'estàs divertint o estàs investigant, però moltes vegades no saps, perquè ni t'ho planteges, quin serà el resultat final. Això sí, fent van sortint cosetes".

RTVE

anterior siguiente